שלום, אחינו הקטן נפטר אחרי מחלה קשה שהיתה לו, לפני שנה. הוא היה אב לילד שעכשיו בן 10. אמא של הילד לא רוצה שבוא יפגוש אותנו ולא נותנת לנו אפשרות לראות אותו. את חושבת שזה משהו שגישור יכול לפתור או שעלינו לתבוע לראות את האחיין? תודה רבה
אושרת שלום,
ליבי נשבר איתכם, משתתפת בצערכם הכבד.
מתחילה מהסוף- גישור הוא כלי שמאפשר לפתור כל מחלוקת באופן מיטבי, תוך הגשמת הרצונות של כל הצדדים, מבלי להפוך גורם שלישי (בית המשפט) לגורם מתערב ומכריע.
בוודאי שאני סבורה שגישור הוא הדרך הנכונה עבורכם להגיע לגיסתכם.
המורכבות שמולכם היא רצונה או היעדר רצונה של גיסתכם לקחת חלק בהליך הגישור, שכן גישור הוא כלי שמחייב וולנטריות של הצדדים, דהיינו שני הצדדים צריכים להסכים לכתחילה לקחת חלק בגישור ולפעול על פי תוצאותיו. במקרה הזה אני מבינה שזה לא המקרה.
כמגשרת אני נוטה להמליץ למצות כל הליך אלטרנטיבי שהוא טרם שתגיעי עם גיסתך לבית המשפט, שכן זוהי נקודת אל-חזור ממש במורכבות המשפחתית.
מניסיוני הרב בחדרי הגישור אני יכולה להבטיח לך שלא מדובר בחוסר רצון גרידא של גיסתך, סירוב כזה מצביע על קושי אמיתי וקשה שלה שהיא מבטאת בדרך הכי כואבת עבורכם.
ממליצה לכם למצוא את הגורם המתווך הנכון להגיע אליה, לפנות אליה בדרך שתאפשר אצלה הקשבה לבקשתכם, ולנסות לחתור איתה להליך גישור בו גם היא תישמע וגם אתם.
אם כל אלו לא יצליחו בטווח זמן סביר שתגדירו לעצמכם- פנו לבית המשפט עם עו"ד מומחה לדיני משפחה שתהיה לכם כימיה ואמון בו.
מאחלת לך הצלחה גדולה ומייחלת לשובו של אחיינכם לחייכם,
אני לרשותך,
עו"ד עילית גלעד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת מיכל האוזנר-ברהוד
053-7428242
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הליך הגישור הוא חסוי, כך שלא ניתן לזמן את המגשרת למתן עדות. במקרים רבים מגשרים אף מחתימים מראש את המתגשרים על מסמך, המבהיר כי לא ניתן יהא לזמן אותם למתן עדות על הנעשה בהליך הגישור....
המשך תשובה