שלום לעו"ד, אחי בן 16 נעצר אתמול בלילה, שני שוטרים לקחו אותו מהבית ולא נתנו לאמי או לי לבוא איתו, ולא אמרו לנו במה מדובר. נסענו אחריו לתחנה והוא היה עד 4 בבוקר בחקירה, וכשהוא יצא ראינו אותו אבל לא נתנו לנו להתקרב אליו. הוא ישן במעצר ושוחרר רק בבוקר למעצר בית. אחר כך גילינו שהוא חשוד בהטרדה מינית. מדובר בילד בעל הפרעות אישיות גבולית ויכולת מנטלית של ילד כבן 8, האם השוטרים לא שמו לב לכך? האם מותר לעצור נער כזה, מבלי לברר עם משפחתו על מצבו הנפשי והקוגניטיבי? אודה אם תוכל להאיר את עיניי על מנת שאדע האם להגיש בעצמי תלונה נגד השוטרים.
שלום קארין. ראשית, ע"פ החוק, קטין צריך להיחקר בידיעת הוריו, כלומר, הורייך היו אמורים לדעת על כך.
בנוסף, קצין מוסמך רשאי להורות בהחלטה מנומקת בכתב על חקירה של קטין חשוד בלי להודיע להורה או לקרוב אחר, במידה וההודעה עלולה לפגוע בשלומו של הקטין או של אדם אחר, או שההודעה עלולה להביא לשיבוש הליכי חקירה, או שההודעה עלולה לפגוע בביטחון המדינה (לגבי קטין החשוד בעבירת ביטחון).
לגבי נוכחות מבוגר בחקירה: קטין חשוד זכאי שהורהו או קרוב אחר יהיה נוכח בחקירתו, אלא אם הקטין הביע התנגדות לכך מנימוק סביר. אם הקטין עצור, רשאי קצין מוסמך שלא לאפשר נוכחות הורה בנסיבות מסוימות.
לגבי הפרעות האישיות שאת טוענת שמהן הוא סובל, הרי שאינך באמת מצפה שחוקר ידע לפני חקירתו כי הוא סובל מבעיות כאלה, ובוודאי שאין באלה כדי למנוע את חקירתו. אני מניח שהבעיות מהן הוא סובל, הביאו בסופו של דבר לשחרורו מהמעצר. אני לא רואה כל טעם בהגשת תלונה, אולם להתלונן תמיד אפשר. אני מציע שתהיו בקשר עם היחידה החוקרת כדי להבין לאן הרוח נושבת. במקרה ויוחלט על העמדתו לדין, או אז יש לעשות שימוש בכל האמצעים לרבות לתמוך את כל הטענות בעניין מצבו הרפואי/נפשי במסמכים , אולם כאמור, מומלץ לעשות כן באמצעות עורך דין שכן תיקי נוער הינם תיקים בעלי מורכבות מיוחדת שכן החוק הינו חוק שמטרתו הינה יותר "טיפול והשגחה" מאשר ענישה .
ככל שתזדקקו, אוכל לסייע.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורי בר- משה
053-9428838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ככל הנראה הוזמנת למתן עדות - ולא לחקירה. ככלל, יש להגיע ליחידה החוקרת כאשר מתבקשים לעשות כן. כאשר תגיע למתן העדות, תציג בפני החוקר את החששות שלך, כולל הסיבה לאותן חששות. זאת על מנת שירגיע אותך או לח...
המשך תשובה