לפני כשבועיים זימנו את בני לחקירה בתחנת המשטרה כדי שייתן עדות על קטטה שהתרחשה במועדון. בני (בן 19) הלך בתמימות, לא התייעצנו עם עורך דין ולא כלום, כי חשבנו שהוא רק הולך להעיד. אבל במהלך החקירה, הודיע החוקר לבן שלי שהוא חשוד. הבן שלי כולו התבלבל, לא ביקש עורך דין, ורק סיבך את עצמו יותר בדיבורים. עכשיו עומדים להגיש נגדו כתב אישום על תקיפה. השוטרים באמת יכולים לפעול ככה? לא היו אמורים להגיד לנו את זה לפני שהוא ניגש לתת עדות? והאם ההתנהלות שלהם יכולה להביא לביטול כתב האישום?
שלום רב. דרך הפעולה הזו שבה נקטה המשטרה הינה שכיחה ומקובלת. לא תוכלו לטעון לטענת "הגנה מהצדק" שמטרתה ביטול כתב אישום נוכח התנהלות המשטרה, ככל שזהו הטיעון שבכוונתכם לעלות בישיבת ההקראה. ממילא, העובדה שיש כוונה להגיש כנגד בנכם כתב אישום כפופה ראשית להליך שימוע כך שהדרך לכתב האישום עדיין ארוכה, ויש עוד מספר מהלכים שניתן לעשות.
העובדה שבנכם אינו קטין, ולמרות שאמור היה להבין מדוע הוא מוזמן למסירת עדות, ועדיין, לא מצא לנכון להיוועץ לפני כן בעורך דין פלילי מדברת בעד עצמה.
בנסיבות אלה, אני ממליץ לכם לפנות לעורך דין פלילי בטרם יהיה מאוחר מדיי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורי בר- משה
053-9428838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ככלל, ניתן להגיש תלונה כנגד השכן. זאת בדגש ולאור עילת הסגירה "היעדר אשמה". בשל "חומרת העבירה" - לא ניתן להגיד שזה יהיה התיק ה"מטופל ביותר" בתחנה, אך אם תחושתך היא כי נגרם לך עוול - ניתן לעשות כן. מי...
המשך תשובה