שלום, אני ובן זוגי לשעבר מעולם לא נישאנו. יש לנו ילדה משותפת בת שלוש ונפרדנו כאשר הילדה היתה בת 8 חודשים. הבן זוגי לשעבר בשנה וחצי הראשונות לא שילם כלל על הילדה. לאחר מכן במשך שנה שילם אלף ש"ח או פחות מתי שרצה. הוחלט בינינו שיביא צ'ק כל חודש אך עשה איך שרצה. בשנה האחונה הביא 1000 ש"ח כל חודש אך תמיד איחר בתשלום (שכן סוכם שישלם בתחילת חודש ושילם מתי ש"נזכר" בזה). אין בינינו הסכם כתוב אלא בע"פ. הינו אצל מגשרת שם סוכם (בע"פ) שהוא יקבל את הילדה פעם באמצע שבוע ופעם בסופ"ש לא כולל שינה, והמגשרת אמרה שה-1000 ש"ח זה מה שגם בית המשפט היה פוסק שישלם. לי הסכום נראה נמוך מאוד. כאשר דרשתי ממנו שישלם לילדה את הכסף בתאריך מסודר ושישלם יותר, דרש לקבל איתה סופ"ש ארוך. עוד פרטים: אני והילדה חיינו עם הבן זוג לשעבר 5 חודשים בלבד. הוא מעולם לא טיפל בה. כאשר היא נשארה לשון אצלו (בגיל קטן יותר) לא הצליח להרדים אותה לשנת צהריים ולא סיפק לה מיטה, ונתן לה לשון איתו במיטה. מאז אני מסרבת בכל תוקף שתשן אצלו. הוא אמנם הביא מיטה אך הילדה כמעט בת 4 ולא ישנה אצלו כמעט (למעט 3 פעמים מקסימום בכל תקופת חייה). אין לי מידע בכמה הבן זוג לשעבר משתכר שכן הוא עצמאי. אני חיה כיום בדירה שכורה, עם בן זוג חדש ויש לי ילדה נוספת ממנו. בילדה המשותפת שלי ושל ן זוגי לשעבר כיום ה\בגן עיריה. האם זה נכון שמגיע לו סופ"ש ארוך עם הילדה? האם זה נכון (כמו שהמגשרת אומרת) שעליו לשלם לי 1000 ש"ח בלבד וזה מספיק? האם עליו לעזור לי בעלויות של השכ"ד של הדירה שאני מתגוררת בה?
לעובדה שלא הייתם נשואים אין רלוונטיות, בכפוף לכך שהוא רשום במשרד הפנים כאבי הילדה ואני מקווה שכך אכן הדבר.
מזונות של 1,000 ש"ח הם מזונות מאוד נמוכים, באופן אבסולוטי, יש כמובן חשיבות עצמודה לדעת מהן ההכנסות של אבי הילדה,
אינני יודעת מי המגשרת אבל ממליצה לך לפנות לגישור לעורך דין מוסמך שעוסק בתחום המזונות ודיני המשפחה ולא לכל מגשר, כיוון שהנושא ישפיע על אורוחות חייך לפחות ב 15 שנים הבאות... לעיתים שווה לשלם מעט יותר למגשר איכותי שמבין עניין, ואינני מביעה כלל דעה על המגשרת בה בחרתם.
לעניין הסדרי הראיה, מקובל שילדים ישנים אצל האבות, השאלה מהם התנאים שיש לאב עבור הילדה, מה טיב הקשר, מה רמת התקשורת בינהם, יש נושאים אחרים שיש לקחת אותם בחשבון כאשר קובעים שילדים הולכים ללון אצל ההורים ודאי כאשר הילדה עולה לכיתה א'.
כאמור, הייתי ממליצה לך מאוד שלא לחתום על כל הסכם גישור עד שאת לא מתייעצת כמו שצריך, באופן מסודר ומלא עם עורך דין על זכויותייך.
בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין ונוטריון מוטי גרטל
053-9428977
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אין בפניה שלך מידע באשר למספר הילדים, גילם, מה היקף זמני השהות של ההורים עם הילדים לאחר הפרידה, ומה גובה הכנסת ההורים נטו לחודש. נהוג וחשוב להוסיף הוצאות חינוך והוצאות בריאות חריגות לסכומי המזונות...
המשך תשובה