שלום רב! לי ולבעלי יש ילד משותף בן 3 חודשים,בעלי גרוש עם 2 בנות, יש הסכם מזונות של 3000 ₪ שאושר בבית הדין, ההסכם נכתב לפני 6 שנים שהבנות היו קטנות והיו הוצאות שכירות, טיטולים, מטרנות ומעונות, כיום הבנות בגילאי 10,7 בחזקת האם גרות בבית של עמידר שהתשלום החודשי שלו הוא 180 ₪ ולומדות בבית הספר שההוצאה השנתית היא 700 ₪ לילדה האם יש סיכוי לתבוע הפחתת מזונות? יש לציין שהבנות גרות במרחק של 120 קילומטר וכל שבת שניה בעלי מביא אותם ויש הוצאות דלק חודשיות 700 ₪ רק על הנסיעות, כמובן שגם בעלי מוציא עליהן כסף על ביגוד הנעלה, מיטות חדשות, ציוד בית ספר ופנאי בעלי משתכר כ 6000 ₪ בחודש גרושתו אינה עובדת מרצון. לבעלי יש חובות שנוצרו עקב הגירושים בסכום כולל של 150000 ₪ וכמובן שעכשיו יש הוצאות לא קטנות על התינוק המשותף האם יש סיכוי לתבוע הפחתת מזונות ?
הסכם מזונות כמו פסק דין למזונות צופה פני עתיד. כלומר המזונות נקבעים למשך תקופה ארוכה בה הילדים קטינים. כשהילד קטן מאוד, ישנן הוצאות שנעלמות עם השנים כגון טיטולים. יחד עם זאת, במקום ההוצאות האלו באות הוצאות אחרות. זו בדיוק הסיבה מדוע לא ניתן לעתור לבית המשפט בתביעה להפחתת מזונות בכל פעם שהוצאה מסוימת מופסקת.
הפחתת מזונות מחייבת הוכחת "שינוי נסיבות מהותי". הנושא מורכב מאוד וכל מקרה הוא לגופו. בכל מקרה, הולדת ילד נוסף בדרך כלל לא יהווה שינוי נסיבות מהותי המזכה כשלעצמו הפחתת מזונות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין ונוטריון מוטי גרטל
053-9428977
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חיוב המזונות הינו בהתאם לקבוע בהחלטה או על פי הסכם. אם הדבר לא נקבע יש לעתור בענין זה לבית המשפט. ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת יעוץ משפטי מעמיק יותר באמצעות מספר הטלפון המופיע באתר....
המשך תשובה