אני בהליכי גירושין בבית הדין הרבני ואת המזונות אני רוצה לתבוע בבי"ד לענייני משפחה . הבעל לא עובד . בשנים האחרונות עבד לסירוגין בעבודות שונות, ותמיד עזב מרצונו (ללא סיבה הגיונית). כאשר עבד הרוויח שכר לא גבוה (קצת מעל המינימום). יש לנו 2 ילדים בני שלוש וחצי ושנתיים. לפני כשנה פוטרתי ומאז אינני עובדת. קראתי שמזונות מינימלים לילד הם כ 1300 ש"ח, ולשניה קצת פחות, וכן מגיע לי 40% מדור, השתתפות בתשלום לגנים והוצאות חריגות. שאלותיי הם: 1. האם יאשרו לי את כל זה במידה ואינו עובד? כיום יש לו קצת חסכונות. האם יחייבו אותו לשלם מהחסכונות או שהוא יוכל לומר שאין לו ולהעביר את הכדור לביטוח לאומי ? 2. האם אוכל לדרוש מזונות אישה? מאשרים זאת במידה ואינו עובד או עובד בשכר נמוך? הבנתי שהם מתחשבים בכך שגם הוא צריך לחיות. מה עושים אם הוא מרוויח קצת מעל שכר מינימום? יקחו לו את כל המשכורת כמזונות לילדים? הפחד שאז הוא יעדיף לשבת בבית (אמר לי משהו בסגנון...שביטוח לאומי ישלם לך) 3. האם מומלץ במצב זה לקחת עורך דין לדיון על המזונות, או שבמקרה שמקבלים מינימום זה מיותר? מתי מקבלים מזונות אישה?
1. תוכלי לתבוע את מזונות הילדים בבית המשפט לענייני משפחה.
2. באותו עניין את יכולה לתבוע מזונות גם עבורך.
3. אם מומלץ לקחת עו"ד? לא יכול לענות לך על כך.
4. לגבי שאלתך מתי מקבלים מזונות אשה, התשובה מורכבת מאוד. בעיקרון אם האשה אינה עובדת ולבעל אין עילה לשלול ממנה מזונות אשה, הוא חייב במזונותיה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין ונוטריון מוטי גרטל
053-9428977
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
השאלה מה נרשם בהחלטה או בהסכם? והאם יש הבדל בתשלום אחרי גיל 18 או האם נקבע עד סוף הלימודים התיכוניים או שנקבע אחרת? ...
המשך תשובה