שלום, כחודש וחצי לאחר מתן פס״ד מזונות, האם פוטרה. בפס״ד שניתן ובו נפסק על האב לשלם פחות מהמינימום ההכרחי הסתמך על שכר האם הכביכול גבוה, בשנה וחצי האחרונות בעבודה חדשה. האם ניתן להגיש ערעור ובו לציין את העובדה שהאם פוטרה ואת העובדה שעל האב לזון את ילדיו ולא מדין צדקה עד הגיעם לגיל 15. היות והבנתי שלא ניתן להציג זאת בערעור היות וזה מקרה שקרה לאחר מתן פס״ד.
רונה שלום רב.
אין באפשרותך לערער על פסק הדין, ערעור מוגש רק כאשר פסק הדין הוא שגוי על בסיס הנתונים שהיו קיימים באותה העת בפני כב' ביהמ"ש - ולמעשה אין כאן טעות אלא שינוי נסיבות.
כפי שציינתי בעבר, שינוי נסיבות צריך להיות מהותי, ולא שינוי זמני, יתכן שכרגע פוטרת אולם תוכלי בנקל למצוא עבודה חדשה ולכן ביהמ"ש עשוי להתבונן על פוטנציאל ההכנסות שלך ולא בהכרח על ההכנסות בפועל.
אינני יודעת מהם המזונות והאם הם סבירים, ומה ההסתמכות על שכרך, ולפיכך אינני יכולה לתת לך תשובה ספציפית אלא רק להבהיר את המערכת המשפטית והשיקולים שלה.
בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין ונוטריון מוטי גרטל
053-9428977
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לא. צריך לקחת בחשבון את ההכנסות שהיה לה בשנים האחרונות..אם למשך 4 חודשים היתה לה הכנסה חריגה באופן חד פעמי אני הייתי מתעקשת לבדוק לפי ההכנסה הנוכחית והקודמת...
המשך תשובה