אני גרושה ואם לילדה בת ארבע. הגרוש שלי אמור לשלם לי בכל חודש 2200 ש"ח מזונות. אני הסכמתי בכתב שישלם לי רק את המזונות המינימליים (1300 ש"ח ), ובתמורה יגיע הרבה יותר כדי להיות עם הילדה. האם בעתיד אוכל לתבוע אותו על אי תשלום כל המזונות שפסק בית המשפט למרות שהסכמתי לכך בכתב? האם ניתן לתבוע רטרואקטיבית ?
משי שלום.
תביעת מזונות ודמי מזונות נפסקים אך ורק ממועד הגשת התביעה.
לא ברור לי לפי מה קבעת שהוא צריך לשלם לך 2200? האם זה בפסק דין? או בהסכם שאושר בביהמ"ש? אם הוא חוייב בביהמ"ש בסכום של 2200 ש"ח רק ביהמ"ש יכול להחליט שהוא צריך לשלם פחות מהסכום הזה, כל הסכמה גם בכתב אינה משנה, את דמי המזונות ואת פסק הדין למזונות יכול לשנות רק פסק דין.
יחד עם זאת יש משהו בעייתי בהתנהלות שלכם, כיוון שבן זוגך מסתמך על הסכמתך בכתב, גם אם היא אינה חוקית זו הסכמה, ויש לו הסתמכות על הסכמה זו, הייתי מציעה לך להגיע להסדר משפטי עם האב בצורה אחרת.
לטעמי קשה לקנות ביקורים של הילדה בהעדר תשלום מזונות - אלא אם האב לוקח את הילדה אליו היא לנה אצלו, אוכלת ומתקלחת (יש לזה עלויות) ואז ניתן באמת לשכלל אחרת את דמי המזונות - אבל - והאבל הוא משמעותי - זה צריך להעשות דרך ביהמ"ש בהסכם שמקבל תוקף של פסק דין.
בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין ונוטריון מוטי גרטל
053-9428977
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בוודאי שעומדת לך, בין היתר, האפשרות לתבוע נכסי קריירה, כתובה ועוד. לא ברור למה את צריכה לוותר על זכויות פנסיוניות.השארות הקטין עד גיל 18 בדירה היא כנגד תשלום מדורו. סכום המזונות של הקטין צריך להיבד...
המשך תשובה