שלום. אני עובד במשמרות ( בוקר/ערב) ובזמן ימי מבצע צוק איתן נעדרתי מעבודתי עקב המצב.
הנני מתגורר בטווח ה 40 קמ מהרצועה ובחזקתי שני ילדים מתחת לגיל 14. אשתי לא נעדרה מעבודתה.
כשפניתי למעסיק על מנת לקבל משכורת עבור ימי ההיעדרות נשאלתי מדוע לא באתי לעבוד בסופי השבוע או בחלק מהערבים ( המקום היה פתוח מ 7.30 עד 21.00 ) והודיע לי כי כנראה שלא אקבל
שכר עבור ימי ההיעדרות.
אינני רוצה לפנות לבית דין כיוון שבכך אני מסכן את פרנסתי ולכן, רציתי לשאול, האם ישנה דרך אחרת בה אוכל לקבל את שכרי בעבור ימים אלו ואם לא האם אוכל לתבוע זכויותי במועד מאוחר יותר בבית דין?
בברכה. נעם.
נעם - המעסיק בהתאם להוראות ההסכם צריך לשלם לך את שכרך בגין העדרות בימי צוק אייתן מדבריך אני מבינה כי אשתך לא נעדרה מהעבודה .
להוציא מכתב למעסיק על מנת שישלם לך את התשלום עבור הימים שלא הגעת לעבודה לא נראת לי דרך אחרת לתשלום מלבד מצויי זכויותך . זו החלטה שלך כיצד לפעול .
ראשית, תודה על תשובתך המהירה.
רציתי לדעת גם האם חלה איזושהי התיישנות על אי התשלום בעניין ו/או על הלנת השכר.
בתודה נעם.
התיישנות הרגילה אולם יחד עם זאת אתה צריך להוכיח בבוא העת שלא זנחת את הדרישה לתשלום שכר ולהוציא בכתובים את דרישתך ,אני מנחה שאתה לא מעוניין כי אתה רוצה לשמור על מקום העבודה , לשיקולך
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר