שלום לכולם,
הפניה היא בנושא פיצויים בגין "אי מתן שירות" בתקופת צוק איתן.
אנחנו מתגוררים בטווח של 40 ק"מ מהגבול ובתקופת הלחימה לא היו לימודים. אנחנו ניסינו לדבר על ליבה של הגננת שלא תפקיד את הצ'ק של אוגוסט אבל היא כן הפקידה את הצ'קים. במהלך המבצע הגננת "דאגה" לכמה ימי פעילות בני מס' שעות בליווי ההורים ומס' ימי פעילות בהם היא הביאה את הצוות. השעות בהן התקיימה הפעילות התנגשו עם העבודות שלי ושל אשתי ולכן לא הבאנו את בתנו אל ימי הפעילות האלו ונעזרנו במשפחה כבייביסיטר. בפניות שעשינו לגננת לגבי הפיצוי לא ניתנו תשובות ברורות וכיום לאחר שמספר זוגות הורים נוספים שהתרעמו יחד אתנו על אי מתן התשובה הגננת ביקשה מכל ההורים שיגיעו אל הגן ויקבלו החזר בסך 1000 ₪ להפקדה מיידית ההפרש ל-10.9. כשהגענו אל הגן קיבלנו את שני הצ'קים בסך כולל של 1440 ₪ כולל מע"מ. שכ"ל הוא 2600 ₪ והגננת טוענת שהיא מקזזת משכ"ל את הימים בהם היא כן קיימה פעילות וכמו כן פיצויי נוסף שמגיע לה בגין "הפסדים" שלה.
1. האם מותר לגננת לגבות ממני כסף בגין פעילות שאני כלל לא ביקשתי ממנה ולא התאימה לי בשעות?
2. האם אנחנו צריכים לפצות את הגננת בגין הפסדים או הממשלה?
3. במידה ואני לא מקבל את ההפרש עד לרמת השקל האחרון האם יש לי עילה לתביעה נגדה?
מקווה שהייתי מדויק ותמציתי ככל שיכלתי, ממתין לתשובתכם המהירה, אורי.
השאלה האם הפעילות התקיימה באישור פיקוד העורף ומה מספר הימים שאכן הייתה פעילות לא ברור לי ההתנגשות עם העבודות שלך ושל אשתך , מה אתם עושים במצב רגיל .. אני מניחה שהפעילות התקיימה בשעות לא שגרתיות לפי הנתון שאתה מוסר האם הייתה פעילות למחצית החודש . במידה וזה בשעות השגרתיות של הגן ובהתאם לפיקוד העורף אזי אין מנוס צריך לשלם עבור הפעילות זה כמין הסדר שהגיעו עם ההורים הגננות . במידה וזה לא התאים לכם כתצואה מכך שהפעילות נקבע בשעות לא שגרתיות שלכם אזי אתם צריכים לתבוע בגין אי מתן שרות בתביעות קטנות .
קודם כל תודה על התגובה :)
מספר חידודים לגבי הפניה של אורי:
1. הגן אינו ממוגן, ותחת הנחיות פיקוד העורף היה איסור שהוא יפתח.
.2 במהלך התקופה הגננת הגיעה להסדר עם המועצה המקומית לקבל איזור עם גישה למקלט בבית העם של המושב ורק שם ניתנה הפעילות וגם זה קרה לא בכל הימים. מידע באם תהיה פעילות ביום למחרת היה נקבע כל לילה לפני יום הפעילות ולא הייתה לנו האפשרות להערך בהתאם מול העבודה בהתראה ככ קצרה
3. חוזה הפעילות שנקבע עם הגננת בתחילת השנה היה מ7:30 בבוקר ועד 16:30 אחהצ. בפועל בימים שכן הייתה פעילות, שעות הפעילות היו לרוב בין 8:30 בבוקר ועד 12:00 בצהריים. מה שכמובן דרש הפסד שעות עבודה משמעותיות על בסיס יומי ולכן לא ענה על צרכינו מבחינתנו.
האם לאור הנתונים האלו אנחנו הם אלו שלא ניצלו את מסגרת הפעילות שמוצעת ולכן לא מגיע לנו פיצוי?
או שאולי בגלל שהיא לא סיפקה את שעות הפעילות לפי חוזה בימים שלמים ולכן היא אמורה לפצות אותנו עבור כל הימים האלו?
החישוב שלנו עומד על 26 ימי פעילות.
נשמח לתשובתך שוב,
תודה ושבת שלום
עדי ואורי
מאחר ולא קבלתם שרות אתם זכאים להחזר, ללא קשר למבצע , אולם קחו בחשבון את הנסיבות שיכול להיות כאשר תתבעו ילקח העניין בחשבון זה לא משהו שניתן לומר בוודאות על פניו לא קבלתם שרות מגיע לכם החזר ,לכן אני מציעה שתגעו להסדר עם הגננת , פרט נוסף עליכם לקחת בחשבון כיצד שלמתם עבור חודש אוגוסט האם התשלום נכלל בתשלומים החודשיים כפי שנוהגים במעונות הציבוריים לעניין חודש אוגוסט שהוא חופשה במחציתו השנייה לפיכך אינכם זכאים מאחר והחודש מיועד לחופשה של הגננות ותשלום שכרם . או שלמתם בנפרד ואזי לא קבלתם שרות זכאים להחזר .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר