שלום רב, לבעלי משרד לסוכנות נסיעות, יש לו עובדת אחת וכל המשרד תלוי בה. במהלך כל מבצע צוק איתן העובדת לא הגיעה לעבודה בטענה שיש לה ילדים מתחת לגיל 14. האם מותר לעובדת להעדר כל התקופה ולקבל מלוא המשכורת? אם לעובדת יש בעל מדוע רק היא צריכה להעדר מהעבודה, האם אין חוק שאומר שבעל ואשה צריכים להתחלק במשא? בימים שהיו הפסקות אש, האם עלינו לשלם גם אותם? היא לא הגיעה גם בימים אלו לעבודה בטענה שאין לה סידור לילדים או שיש לה בדיקה בקשר להריון ובגלל שהיא בהריון יהיה לה קשה לרוץ לממ"ד שבמתחם העבודה. לא ברור לנו אם לפי הוראות פיקוד העורף באשדוד העובדים היו צריכים להשאר בבית ולא להגיע לעבודה. אני אישית, גרה בטווח 40 קמ"ש ועובדת בת"א ויש לי ילד בן 7 ולא נעדרתי ולו יום אחד מהעבודה בגלל המצב למרות שיכולתי. מה עלינו לעשות כדי להחזיר את העובדת לעבודה? ברור לנו שהיא מנצלת את המצב כדי לא להגיע לעבודה ולקבל משכורת מלאה. התחלנו לחפש עובדת אחרת, אולם אנו יודעים שאסור לנו לפטר אותה גם בגלל המלחמה וגם בגלל שהעובדת בהריון.
אני חייבת לציין שאנו לא היינו מרוצים מהעובדת עוד לפני שנכנסה להריון וכשהודענו לה שאנו מפטרים אותה היא הודיעה לנו שהיא בהריון, מאז היא רק עושה נזק יותר גדול מקודם, מדברת לא יפה ללקוחות, לא מוכנה לעשות עבודות מסויימות,לא חוזרת ללקוחות, יוצאת מתיי שבא לה ואז מביאה טופס מחלה על שעות הריון וכו'.בתקופת הלחימה היא הגיעה פעמיים למס' דקות כדי לעשות משהו וגם אז היתה בלחץ לצאת כי בעלה המתין בחוץ... נא ייעצו לנו מה לעשות. בתודה מראש, שולי
שולי שלום!
בהתאם להוראות, העובדת יכולה להיעדר מהעבודה רק אם מוסדות החינוך אשר ילדיה אמורים להיות שם נסגרו בהתאם להוראות. זה שהיא בהריון לא נותן לגיטימציה להתנהגות לא הולמת. לידיעתך יש דרכים לפטר גם עובדת בהריון, אם היא מנצלת את מצבה למעשים לא הולמים.
בכל אופן כדאי לכם להתייעץ עם עו"ד.
בברכה
בני הנר, עו"ד
שלום רב, בהמשך לתשובת עו"ד הנר בני, מבצע צוק איתן חל בחופש הגדול.האם העובדת חייבת להביא מסמך המעיד שהילד היה רשום במוסד חינוך. כי כשביקשנו זאת הנ"ל טענה שלא חייבת להביא שום מסמך , אלא מספיק שיש לה ילד מתחת לגיל 14 וזה לא משנה אם היה רשום לקייטנה או מוסד אחר. האם העובדת צודקת? האם אני חייבת לשלם לה עבור הימים שלא הגיעה גם אם לא מביאה אישור? כמו כן, לא עניתם לי על השאלה האם מותר רק לאחד מבני הזוג להיעדר ולא להתחלק בנטל? בתודה מראש
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר