שלום רב,
אני מבררת לגבי פיטורים לאחר מילואים במבצע צוק איתן במקרה בו החברה בה עבדתי נכנסה לתהליכי פירוק תוך כדי שירות המילואים.
במהלך שירות המילואים החל תהליך פירוק החברה בה עבדתי, כל העובדים שבה פוטרו חוץ ממני כי הייתי בצו 8 בימים אלו. אני מודעת לכך כי קיים חוק האוסר על פיטורים של עובד עד 30 ימים לאחר סיום המילואים שלו, ואני מעוניינת לדעת מהי ההתייחסות מבחינת החוק למקרה בו הפיטורים הם בעקבות פירוק חברה.
אני מודעת גם כי כדי לפטר עובד לפני סיום "התקופה האסורה" יש צורך לפנות לועדת תעסוקה של משרד הבטחון כדי שזו תבחן את המקרה ותאשר.
אשמח להבהרה. אינני יודעת האם המפרק שמונה לחברה נדרש לפנות לוועדת התעסוקה הנ"ל כדי לפטר אותי? האם במידה ואקבל מכתב פיטורין ללא פניה לועדה- זו עבירה על החוק? מה עליי לעשות במצב שכזה?
תודה מראש!
בהתאם לחוק חיילים משוחררים (החזרה לעבודה) חל איסור על מעסיק לפטר עובד בשל שירותו במילואים וכן חל איסור על מעסיק לפטר עובד לתקופה של 30 ימים לאחר תום שירות המילואים. אלא באישור וועדת התעסוקה במניין ההודעה המוקדמת לא יבואו 30 הימים האמורים . השאלה היא האם קבלתם מכתב פיטורים מהמפרק . ומה מועד הפיטורים במסגרת המענה כאן קשה לכלול את כל התשובות הכל בהתאם לנסיבות י האלה כשאר אין התמונה הכללית ..
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר