שלום רב,
המעסיק שלי עובד בתחום ה7-40 ק"מ בין השעות 8-24, כשאני מועסק שם במשמרות של כ6 שעות.
על פי החלטתו העסק עבד בין 8-17.
כל המשמרות שלי הן בין השעות 18-24 ועל כן בוטלו.
קיבלתי מהמעסיק שכר בגובה 50%(13 שקלים במקום 26) על אותן משמרות שבוטלו.
האם אני זכאי לתשלום מלא(או לפחות לשכר מינימום שעתי)?
בנוסף קיים חשש שמחלקות אחרות קיבלו שכר שעתי מלא בעד משמרות שבוטלו, האם הדבר בגין אפליה תעסוקתית?
אלחנן שלום!
בהתאם לשאלתך, הבנתי שלא היתה מניעה כלשהי שתוכל לעבוד, למעט הסיבה שבעל העסק החליט לסגור, במצב כזה הוא יכול להוציא אותך לחופשה בת 7 ימים . כלומר, חופשה על חשבונך, יתרת התקופה , הינה על חשבון בעל הבית, מאחר והוא שילם מחצית השכר, כדאי שתדבר איתו ותגיע להסכמים.
בברכה
בנימין הנר, עו"ד
שלום רב בנימין ותודה על זמנך!
אני מועסק במכון כושר גדול.
טענת המעסיק הייתה שהוא סוגר בהתאם להנחיות פיקוד העורף, שהיו למעשה מניעת התקהלות של מעל 400 איש(למרות ויש לנו מרחב מוגן במקום)
רק אציין שהיום לדוג' כשחזרה ההנחיה של פקע"ר הוא החליט כן לפתוח בערב והיינו צריכים לפנות לקוחות למרחבים מוגנים- משמע ההחלטה של לפתוח או לסגור שרירותית שלו.
אני אציין שלא קיבלתי שבוע חופשה מהמעסיק והוא שילם לי בעד כל המשמרות שלי כשבתלוש משכורת נרשם "דמי מלחמה" והסכום לשעה היה 13 ש"ח.
דיברתי עם בעל הבית והוא מבחינתו טוען ש"זה מה שאתה מקבל לפי החוק, לא תקבל עוד שום דבר מעבר לכך בעתיד".
אשמח לייעוץ מה לעשות במקרה שכזה, האם אני צריך לפנות למשרד הכלכלה?
אציין שאני חושש לתבוע בבימ"ש לתביעות קטנות מחשש שאפוטר בעתיד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר