ראשית כל ברצוני להודות לכל המתנדבים המקסימים והמקצועיים אשר לא מפסיקים את פעילותם בתחום ההתנדבות למען הצדק! ושנית, יש לי שאלה חשובה למביני עניין בתחום פיצויים בעבור עובדים בשל השגחה על בני זוג נכים. אני לא מצליחה להשיג את משרד הכלכלה מזה מס' ימים והזמן אוזל. אבי נשוי לאימי נכה (70% נכות), אנו תושבי אשקלון הדרומית המוגדרת כאזור 40 קילומטר מסוכנים. אבי לא עבד חודש ימים ויש ברשותו אישורי מחלה (אותם הוא יעביר למעסיקו ומשם לביטוח לאומי לבדיקת זכאות לפיצוי בעבור אישורי מחלה נטו), אך... המעסיק הואילו בטוב ליבו לבדוק באם קיים חוק כגון חוק השגחה על ילדים מתחת לגיל 14, אך במקרה שלנו - השגחה על בת זוג נכה. כלומר, אני מעוניינת לדעת באם יש חקיקה בחוק לגבי פיצויים בשל מצב בטחוני בשטח עוטף עזה - בתקופה בה העובד לא יכול לעבוד ומוכרח להשגיח על בת זוגתו הנכה (70%), והאם קיים הצורך במינויו לאפוטרופוס בעבור אימי (אישתו). אשמח באם תענו לשאלתי הנ"ל, אם כי אבי נמצא במצב כלכלי נואש וזקוק לעזרתכם בנושא. אשמח לקישור לחקיקה בנושא, אם כי אני לא הצלחתי לאתרו. בברכה ובכבוד רב, פולי.
מדוע ימי המחלה מועברים לביטוח לאומי המעסיק צריך לשלם לאביך את ימי המחלה במידה ויש לזכותו ימי מחלה.
בכל מקרה במידה ויש לכם קושי כלכלי ניתן לפנות לסיוע המשפטי .. לא ברור לי מדוע צריך מינוי אפוטרופוס ,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר