שלום רב,
יש לי עובדת שגרה באשדוד, ובגלל פחד לצאת מהעיר בזמן המלחמה לא הגיע לעבודה בגן ילדים שממוקם במרכז הארץ במשך שבועיים, האם אני צריך לשלם לה שכר על שבועיים אלו? ואם כן האם מגיע לי על זה פיצויי מהמדינה?
בהתאם להסכם הקיבוצי שנחתם בתאריך 23.7.2014 אשר ייכנס לתוקף במועד כניסת תקנות מס רכוש וקרן פיצויים (נזקי מלחמה ונזק עקיף) )תשלום פיצויים ) הוראת שעה העובדים הזכאים לתשלום הם עובד המועסק במוסד חינוכי שנסגר עקב החלטת סגירת מוסדות חינוך . או עובד הנעדר מעבודתו לצורך השגחה על ילדו הנמצא עמו . הוראות חלות על טווח של 0-40 ק"מ מגבול הרצועה . והכל כמובן בהתאם לפיקוד העורף . כרגע אלו ההנחיות וההסכמות אין כל הסכמות לגבי יתר חלקי הארץ .
ברצוני לדעת האם בעל עסק אשר משלם משכורת לעובדת אשר בטווח ה0-40 ק"מ מן הרצועה,אשר נשארה בבית בהתאם להנחיות לשמור על ילדיה,
זכאי לפיצוי מן המדינה? גם אם העסק עצמו נמצא במרכז הארץ? אם כן, כיצד ניתן לדרוש זאת?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר