שלום,
בני נמצא בגן פרטי במרחק של עד 40 ק"מ מעזה. במהלך המבצע הגן היה סגור ימים רבים בהוראת פיקוד העורף זאת למרות שישנו ממד בגן.
האם אני אמורה לקלב החזר על הימים האלה? אציין כי אני בחופשת לידה כלומר לא החסרתי ימי עבודה בתקופה זו.
אם אכן מגיע לי החזר כיצד הוא מחושב ומה עלי לעשות על מנת לקבלו?
תודה מראש
שלום רב, חצי מחודש יולי הגן של בני היה סגור עקב המבצע (במזכרת בתיה-טווח ה 40 קמ). כמעט בכל הימים הללו לקחתי בייביסיטר בתשלום, כדי לא להחסיר ימי עבודה (עובדת בתל אביב). הבנתי שהמדינה תדאג שהורים שהחסירו ימי עבודה עקב המבצע לא יפגעו בשכר החודשי, אל מה עם הורים כמוני שדאגו להגיע לעבודה? האם החוק לא מחייב את הגן לפצות אותנו? חשוב לציין שהגן הפקיד את הצ'קים של יולי כרגיל.. כשאני פונה למועצה הם עונים לי שעדיין לא ידוע מה הפיצוי שיקבלו מהמדינה ולכן עדיין לא ידוע אם ההורים יפוצו.. אשמח לסיוע.. תודה, שירן
תחילה אין קשר לשכרך ולתשלום של הגן . שוב אני חוזרת אם הנחיות פיקוד העורף היה לסגור את הגן אזי הגננת צריכה להגיש תביעה לקבלת פיצי על הנזק בהתאם למתווה שנחתם ולהחזיר לכם את הכסף . תנסו להגיע להסדר עם הגננת .
סוגית החזר הכספי לעניין הגנים הפרטיים עולה בפורום מידי יום , מציעה לכולם לנסות ולהגיע להסדר עם הגננת . היא אמורה להגיש תביעת פיצויי מהמדינה בהתאם למתווה שנחתם . ולחזיר לכם את הכספים באופן יחסי לימים . היותך בחופשת לידה אינה קשורה לתשלום לגן . הכל כמובן בכפוף להנחיות פיקוד העוף.
סבינה שלום!
אם הגן היה סגור, את זכאית להחזר, באופן יחסי למס' הימים, הגננת תקבל פיצוי מהמדינה.
בברכה
בני הנר, עו"ד
שלום רב,
מה הדין לגבי מעון נעמת בטווח ה- 40 ק"מ, אשר היה פתוח חלקית עפ"י הנחיות פיקוד העורף? דהיינו, 20 ילדים בכל יום ועם קדימות לילדי כוחות הבטחון. נכחנו בגן 3 ימים בחודש יולי (יום בשבוע).
במידה וזכאים להחזר, למי יש לפנות - מנהלת המעון, נעמת עצמה, או משרד הכלכלה?
תודה מראש!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר