שלום, רציתי לברר, בני נמצא בגן פרטי בו אני משלמת 2000 שח לחודש ובמהלך כל המבצע הגן היה סגור בגלל הוראות פיקוד העורף למעט יומיים שהיא פתחה ואנחנו לא הגענו, האם מגיע לי החזר מלא על כל הימים, או שאני יכולה לבטל לה את הצק של חודש אוגוסט בגין אי קבלת שירות? אודה לתשובה מהירה בנושא
לעניין ביטול שיק הדבר לשיקולך ולא ניתן לייעץ.
לעניין סגירת הגן מומלץ לבדוק את החוזה ו/או תקנון הגן בעניין אירועים כאלה והנוהל במקרה של סגירת הגן או נוהל ביטולים.
אני מציעה לנסות להגיע לפתרון עם הגננת וזאת מאחר שסביר להניח שהיא תקבל פיצוי בגין הפסדיה.
האם ביטול צק נחשב עניין פלילי, מה שכן זה צק למוטב בלבד? מה היא יכולה לעשות אם אני יבטל צק?
שלום!
אני גרה באשדוד והילד בן 4 בגן פרטי וכמובן שלא היה בגן כל התקופה הזו. איך אוכל לקבל את כספי חזרה? יש איזו שהיא עילה חוקית לקבלת הכסף?
לריסה שלום!
לא כתבת האם הגן היה סגור, האם יש ממ"ד בגן, אם ההחלטה היתה של פיקוד העורף, אזי תוכלי לבקש החזר.
בברכה
בני הנר, עו"ד
במידה ונעדרתי מהעבודה בעקבות הוראות פיקוד העורף שלא ייפתחו גנים פרטיים וקייטנות- האם מגיע לי שכר עבודה מלא, ובמקביל גם החזר על החודש בו לא נפתחו הקייטנות וגן הילדים? הגן הפרטי היה סגור מה-07.07 עד 06.08 (מאחר ואין לו ממ"ד)
דבי שלום!
התנאים של פיקוד העורף ברורים:
יום העבודה יחושב כיום עבודה מלא לגבי עובד שנעדר מהעבודה לצורך השגחה על ילדו, הנמצא עמו, עקב הוראה של פיקוד העורף על סגירת מוסד החינוך או הקייטנה שבו לומד או שוהה הילד, ובלבד שבמועד היעדרותו של העובד מתקיימים לגביו שני תנאים מצטברים:
א. במועד היעדרותו נמצא מוסד החינוך / קייטנה במרחבים שהוגדרו היום (8.7.14) על ידי פיקוד העורף כמרחבים שאינם בשגרה מבחינת הנחיות התגוננות.
ב. מתקיים לגבי העובד אחד התנאים הבאים, והוא הצהיר בכתב:
1. הילד נמצא בחזקתו הבלעדית של העובד או שהעובד הוא הורה יחיד של הילד.
2. בן/בת זוגו של העובד הוא עובד או עובד עצמאי, ולא נעדר מעבודתו, מעסקו או מעיסוקו במשלח ידו, לצורך השגחה על הילד, ואם בן הזוג אינו עובד או עובד עצמאי, נבצר ממנו להשגיח על הילד.
אם את עומדת בתנאים אלו מגיע לך שכר.
בברכה
בני הנר עו"ד
שלום. אני מתגוררת בבאר שבע. בהנחיית פיקוד הערף הגנים היו סגורים כל חוד יולי. הילדה שלי בת שנה וחצי הייתה בבית . אני ובעלי עבדנו כל ימים במשרה מלאה . הילדה נשארה עם אחותה . בשיחה עם גננת ( גן פרטי) אמרה כי התשלום עבור יולי היא לא מחזירה, אלא אני באופן עצמאי צריכה לפנות לקבלת פיצויים/ החזר מהמדינה. האם זה נכון??? הרי בת שלי לא קיבלה שירות בגן...??
סוזנה שלום!
הגננת לא צודקת, היא אמורה להחזיר לכם את כספכם, היא אמורה לפנות לקבלת פיצוי מהמדינה.
בברכה
בני הנר,עו"ד
שלום, רציתי לברר, בני נמצא בגן פרטי בו אני משלם 2000 שח לחודש ובמהלך כל המבצע הגן היה סגור בגלל הוראות פיקוד העורף, האם מגיע לי החזר מלא על כל הימים(חודש יולי + שבוע אוגוסט),
על יולי שלמתי מלא ועל אוגוסט אני מחויב לפי חוזה .
השאלה אם אני אמור לשלם עכשיו על חודש אוגוסט ?
מה החוק אומר ?
שלום, רציתי לברר, בני נמצא בגן פרטי בו אני משלם 2000 שח לחודש ובמהלך כל המבצע הגן היה סגור בגלל הוראות פיקוד העורף ,
את החודש אוגוסט אני עדיין לא שילמתי.
לפי חוזה עם גן אנחנו חייבים לשלם על חודש אוגוסט,
האם מגיע לי החזר מלא על כל הימים,או שאני יכולה לא לשלם לה את חודש אוגוסט בגין אי קבלת שירות?
השאלה נוספת מה חוק אומר במקרה הזה ?
אודה לתשובה מהירה בנושא
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר