שלום אני אב לילדה בת 3 הילדה בגן פרטי באשקלון ומתאריך 08/07 הילדה לא הייתה בגן עד היום. הצ׳ק של יולי נפדה והצ׳ק של אוגוסט עתיד להיפדות ב10/08.בעלי הגן לא מוכנים להחזיר לנו ימים כפיצוי וגם לא להחזיר כסף. כמו כן הם לא מוכנים לוותר על הצ׳ק של אוגוסט.שהתקשרנו למוקד 106 על מנת לבדוק מדוע הגן לא נפתח גם בימים של רגיעה נמסר לנו כי דלת הממד אינה תקינה ורק בגלל זה לא ניתן לפתוח את הגן. שהעלנו את הסוגיה הזו בקבוצת וואסט אפ של הגן ואיתה התעוררו שאלות נוספות כמו איך זה שבמשך כל השנה הפקירו את ביטוחנם של ילדינו ולא תיקנו את הדלת ? ומדוע לוקח להם כל כך הרבה זמן לתקן את הדלת שכן הלחימה נמשכת כבר חודש, המנהלים החליטו לפרק את הקבוצה בוואסט אפ ולדון על הסוגיות הנ״ל עם כל הורה בנפרד. אני ומספר הורים פתחנו קבוצה חדשה וכולנו אובדי עיצות לגבי הצ׳ק של אוגוסט... אודה לעזרתכם בהקדם.
אנו מקבלים שאלות רבות לגבי תשלומים לגנים וקייטנות. באופן כללי כרגע אין הנחיה לגבי החזר כספים. כל שביכולתך לעשות הוא לבדוק את החוזה שנחתם עם הגן או התקנון של הגן. שם תוכל לבחון האם ישנה הנחייה להחזרים במקרה של מלחמה. לעניין ביטול שיק מדובר בהחלטה שלך ואין כל אפשרות להמליץ.
יתכן ובהמשך ינתנו הנחיות מטעם המדינה בעניין החזרי כספים.
תהל בירן שלום
תודה על התשובה שלך בדקנו את הסכם ולא רשום שום דבר על מצב של מלחמה ועל החזרים ברצוני לדעת אם אני מבטל את הצייק זה נחשב לעבירה פלילית ?למרות שלא קיבלתי שום שירות מהם בגלל הקטנת ראש שדלת הממד לא הייתה נסגרת לכן פיקוד העורף לא אישר לפתוח.
והיום הם שלחו לנו הודעה שממחר הם פותחים את הגן במצומצם ל 10 ילדים ועד שעה 12 אני מאמין שהם עושים את זה כידי שהורים לא יתביעו אותם על חודש שמיני כי גם ככה הגן היה אמור להיות פעיל עד ה 12/8 אנחנו קבוצה של הורים שלא יודעים מה לעשות ואין לנו בעיה ללכת על תביאה כי גם ככה לא מוכנים להמשיך איתם
הודה לך לתשובה בהקדם
אתה לא צריך לשלם על שירות שלא קיבלת. הגן יוכל לתבוע פיצויים על הפסד מהמדינה.
אם הגן לא עבד. לא משנה מאיזה סיבה. אתה לא חייב לשלם להם. כי בכך החוזה איתך הופר בעצם. התשלום על הגן הוא בעבור מתן שירותי גן. אין שירותי גן. אין תשלום!!! הגן רשאי להציע לך החזר ימים במהלך אוגוסט אבל אתה לא חייב לקבל זאת. כל הסדר אחר למעט החזרת הכסף במיידי אין לו שחר. אגב מגיע לך החזר יחסי רק עבור הימים שבהם הגן היה סגור.
לגבי ביטול צק - זה לא עבירה פלילית - אלא אם נתת מראש צק ללא כיסוי או שנתת אותו שזייפת אותו או גנבת אותו.
מותר לבטל צק שהיה למוטב בלבד!
ביטול הצק לא אומר שאי אפשר לתבוע אותך. אך אם הצדק איתך תוכל להתגונן וסביר שהגן לא יתבע כי זה סיפור לא קצר ויש לו עלויות.
בכל מקרה עדיף כמובן להימנע מצעדים משפטיים או חד צדדים ולהגיע להסדר עם הגננת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר