שלום רב. אנו תושבי אשדוד.בגלל המצב אני עם בת שלי בבית מפני שהגן סגור,גן של הבת שלי הוא גן פרטי. על חודש יולי הורידו לי תשלום מלא.
השאלה היא האם הגננת אמורה להחזיר לנו את הימים האלה באוגוסט בתקווה שיהיה שקט? ובכלל לדעתי זה לא הוגן שאנחנו ההורים צריכים לשלם סכום מלא עבור חודש שלא התקיימה בו רק 4 ימי פעילות בגן.
שלום רב,
הגן הפרטי בו ביתי נמצאת הינו ללא מיגון ואין אישור להפעילו עקב המצב הבטחוני (אנחנו בתוך ה-40 ק"מ). 4 ימים הגן היה סגור. הגן חזר לעבוד במתכונת חלקית בבית מארח עם ממ"ד: שבועיים עבדו עד 13:00 ומאז עובדים עד 15:00 במקום עד 16:00 ללא ימי שישי. האם ניתן לבקש מהגננת להשלים את הימים שאנו מפסידים במהלך אוגוסט?
אין כל הוראה בעניין אני מציעה שתגיעו להסדר עם הגננת , אני מניחה שאם היא תקבל פיצויי על נזקים סביר להניח שהיא תצטרך להחזיר לכם את העלות היחסית שבגינה לא קבלתם שרות ככל שהן בהתאם להוראות פיקוד העורף.
אני מציעה כי תגיעו להסדר עם הגננת ככל הנראה היא תגיש תביעת פיצויים לרשות המיסים לקבל בגין הנזק שנגרם לה , יכול להיות שגם היא משלמת שכר ועליה לשלם את שכר עובדיה כפי שאת תקבלי את שכרך מהמעסיק במידה והנך עומדת בקריטריונים של ההסכם הקיבוצי שנחתם שמתייחס לישובים בטווח של 40 ק"מ מגבול הרצועה .
אני מציעה שתגיעו להסדר עם הגננת וככל שתקבל הגננת במסגרת הפיצוי על נזקים כספים שטרם נקבע גובהם , היא תצטרך להחזיר לכם את הכסף בגין הימים שעבורם לא קבלתם שרות , בכל מקרה צריך להגיע להסדר עם הגננת כיוון שאני מניחה שהיא גם משלמת משכורות ויש לה הוצאות נלוות .
כרגע אין כל הנחיות לעניין החזר כספי בגנים פרטיים , אני מציעה להגיע להסדר עם הגננת, בבוא העת תוכל להגיש תביעה בגין נזקים .
יחד עם אם הויה ולא תקבלו החזר והגננת לא תגיש תביעה בגין נזק מטעמי נוחות ניתן לנסות להגיש כאשר הכול יתבהר תביעה קטנה כנגד הגננת . בכל מקרה אל תבטלו צקים
חבל שאתם מטעים את ההורים ואת הגננות בצורה לא מקצועית.
לא יהיו הנחיות לגני ילדים פרטיים שלא כפופים לשום רגולציה. דינם ככל עסק אחר. כמו שלא יהיה הנחיה פרטנית לרוב סוגי העסקים האחרים.
מה שקובע בעניין הם חוקים קיימים כמו דיני חוזים ושטרות. שקובעים באלו נסיבות מופרים חוזים מה התרופות ומתי ניתן לבטל צקים (כשלון תמורה). אין לגבות כסף על שירות שלא ניתן ואסור לגבות את הצקים. צריך בהסכמה עם ההורים לחייב על החלק היחסי של הימים שבוצעו בפועל והיתרה היא הפסד אותו יש לתבוע מהמדינה. צריך להגיע להסדר עם ההורים לגבי החזר כסף או ימים, לרשום את הנל נכונה בספרי החשבונות ולפנות לצורכי פיצוי למדינה אשר כבר הודיעה כי ינתן פיצוי בדומה למתווה עמוד ענן. הנוהל הפרטני טרם פורסם אך יפורסם בתקופה הקרובה. זה נמצא בשלבים מתקדמים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר