שלום רב,
אני עובדת שכירה אשר מתגוררת בדרום (באשדוד) ועובדת ברמת גן. לפני כשבוע באמצע המבצע, בשבוע 39 להיריוני (סוף חודש תשיעי), הפסקתי ללכת לעבודה עקב המצב הבטחוני. אני צפויה ללדת כל יום ורציתי לדעת במידה והמעביד משלם לי שכר על חשבון ימי חופשה או מחלה האם הוא זכאי לפיצוי מהמדינה? (כמו שהיה זכאי במידה והיו לי ילדים מתחת לגיל 14 ולא הייתי מגיעה). תודה מראש.
במקרה בו להיעדרותך אין קשר למצב הביטחוני ובגינה אינך זכאית לתשלום עקב הוראות פיקוד העורף, לא יהא זכאי המעסיק להחזר. עם זאת, יתכן כי פיקוד העורף מאפשר היעדרות במצב הריון מתקדם אך במקרה כזה התשלום יהיה שכר מלא ולא על חשבון מחלה או ימי חופשה.
עו״ד בירן שלום,
ראשית, תודה על המענה המהיר.
שנית, היעדרות נבעה בגלל המצב הבטחוני שכן מצבי הרפואי אפשר לי להגיע לעבודה אבל בגלל האזעקות ומאחר וההיריון מתקדם איני יכולה לשכב על הרצפה בהתאם להוראות פיקוד העורף (במידה והאזעקה תופסת אותי בדרך לעבודה או מעבודה ללא מרחב מוגן) החלטתי להפסיק ללכת לעבודה עד הלידה.
השאלה האם במצב הזה, כאשר המעביד משלם לי שכר מלא בתקופה זו, הוא זכאי להחזר מהמדינה? תודה.
בהחלט. ההנחיות החד משמעיות לעניין השתתפות המדינה בהוצאות מעסיקים ינתנו רק לאחר המדינה ואולם ברור כי מצבך מצדיק את מתן ההחזר.
אשמח לסייע בכל בעיה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר