ברמן באולמות אירועים במרכז שמתחייב למשמרות כשבועיים מראש ומתחילת המבצע משמרות מתבטלות כ48 שעות לפני כל אירוע ואין הכנסה נוספת
אני מתגוררת ועובדת בגן ילדים בעוטף עזה. בזמן המבצע הגיען מעט ילדים לגן ונאמר לי כי אין צורך שאגיע (אני סייעת) מאחר ומספר הילדים קטן. במשך רוב המבצע נותרתי ללא עבודה בשל עובדה זו.
האם אני זכאית לפיצוי?
(הגן שייך למשרד החינוך)
בהחלט שהנך זכאית לפיצוי. על פי חוק חופשה שנתית, על המעסיק להודיע לך מראש 14 יום בגין כל חופשה כפויה מעל 7 ימים. זאת אם הנך עובדת במשרה מלאה. במקרה בו נדרש שלא להגיע לעבודה במהלך כל תקופת הלחימה הרי שלכל הפחות את זכאית לתשלום ימי עבודה.
אשמח לסייע בשאלות נוספות
למיטב ידיעתי כרגע אין החזרי תשלום בגין ביטולים באזור המרכז. עם זאת, על חוק חופשה שנתית, באם הנך עובד במשרה מלאה בהתאם למשמרות שמקימות משרה 100% הרי במקרה של חופשה כפויה המעסיק מחויב להודיע לך 14 יום מראש ואולם רק כאשר החופשה עולה על 7 ימים. אחרת, המצב איננו מקים עילה משפטית.
אשמח לסייע בכל שאלה.
בהתאם לצו ההרחבה בענף אולמות השמחות וגני האירועים אין חובה להעסקה בהיקף שעות מינימלי , במידה ו והזמנתה לעבודה והתייצבת במקום העבודה ולא הועסקת מסיבות שאינן תלויות בעובד ישולם לך השכר המגיע בגין מחצית יום העבודה .אם הגעת והתחלת את העבודה ולא סיימת את יום העבודה אזי מגיע לך תשלום מלא עבור כל יום העבודה כאילו עבדת. בעניין ביטול כתוצאה מצוק איתן במידה ואכן שובצת לעבודה שכרה ישולם ככל שיוכח כי הביטול היה בגלל צוק איתן , ולא ביטול משמרת שניתן על פי ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר