שלום, אני עובדת במשרד נסיעות באזור עוטף עזה. עקב המצב בעלת המשרד החליטה לסגור, ושלחה את כל העובדים הביתה. אני לא יודעת כמה זמן עוד אשאר בבית, ובינתיים אני לא מקבלת שכר. אני אם חד הורית ומאוד חרדה לכך שלא אקבל משכורת החודש, ולא אוכל לשלם שכר דירה. האם המנהלת חייבת לשלם לנו אם היא זו שסגרה את המשרד? אני הייתי מוכנה לבוא לעבוד, ואפילו לעבוד מהבית אם זה אומר שאני אקבל כסף בסוף החודש
באופן כללי החוק מאפשר חופשה כפויה ואולם המקרה בו מדובר בנסיבות של מלחמה, ברור כי לא מדובר בחופשה במלוא משמעותה. בכל מקרה לידיעתך כל חופשה שיוזם המעסיק צריכה להיות בהודעה מראש של 14 יום, אם היא ארוכה מ-7 ימים. אני מניחה שהמעסיקה שלך לא הודיעה על החופשה ולכן תהי זכאית לפחות ל-14 ימי תשלום. יתכן ולאחר המבצע יהיו הסכמים חדשים אשר יעניקו הגנה נוספת, אך זאת לעת עתה.
בשורות טובות לכולנו.
אם ההחלטה היא של בעלת המשרד, אזי היא יכולה לשלם לך שכר ל-7 ימים על חשבון חופשתך, לאחר מכן, היא תאלץ לשלם לך שכר ותנאים סוציאליים על חשבונה,
באם סגירת המשרד הינה עקב הוראת פיקוד העורף, אזי משרד האוצר יפצה אותך ואת בעלת הבית. במקרה זה בעלת הבית אמורה לשלם את שכרך במועד ולא לחכות לקבלת הפיצוי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר