שלום רב,
אתאר בקצרה את הרקע לעניין, סבי וסבתי ז"ל ערכו בזמנו צוואה הדדית. סבתי נפטרה לפני כעשור וסבי, אשר נפטר בשנה האחרונה, הספיק בשנים האחרונות להעביר את הטיפול בנושא לעו"ד אחר. עיקרי השינויים הסתכמו בעריכה מחדש של אופן החלוקה של 50% מהרכוש המשותף שלהם, מינויו של אותו עו"ד כמנהל עזבון של כלל היורשים וזאת בעיקר לטובת מכירת נכס נדלנ"י בעל שווי גבוה, וכן, היוותרותו כמנהל עזבון של אחד מן היורשים לכל חייו.
אציין מראש, כין אין ולא הייתה שום מחלוקת בין היורשים לגבי אופן חלוקת הרכוש. ארצה להבין, לצד זאת שבהסכם בין סבי לבין עו"ד החדש למנהל של כלל העזבון, האם אין פגם בכך שבהסכם הצוואה המקורי, סבתי לא הביעה רצון במינויו של בעל תפקיד שכזה בזמנו ולא היה לכך . לעניין זה, האם סמכותו של מנהל העיזבון הינה מופחתת בשל כך שקיבל את מינויו עבור סבי המייצג ב-50% מהרכוש המשותף.
שאלתי באה על רקע עיכוב מתמשך של מנהל העיזבון וחוסר קואופרטיביות מצדו על רקע צרכים ורצונות שהועלו מצד אמי. בין היתר, התבקש בזמנו להשכיר את הנכס עד למכירתו (אשר נענתה בשלילה) וכן עיכוב בחלוקת הכספים בחשבון שבוצעה רק לאחר שנה שלמה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר