שלום,
יש לי דירה שהורי קנו עבורי לפני חמש שנים. עתה הם מבקשים שאני אחתום על התחייבות בלתי חוזרת לכך שאני מוריש את הדירה לאחותי, ושבת זוגי חייבת לפנות את הדירה תוך 90 יום ממועד פטירתי. האם אני יכול לבטל את ההתחייבות הזו בהמשך? למשל אם ארצה שגם לאחר שאני הולך לעולמי אז בת זוגי תוכל להמשיך להתגורר בדירה עד שהיא הולכת לעולמה ורק לאחר מכן הדירה תועבר לאחותי?
תודה רבה.
התייעצתי עם עו"ד נעה טלבי שנתנה לי שירות מעולה, מדויק, ברור ונעים. מסתבר שלפי חוק "עסקאות בירושה עתידה" סעיף 8 א' קובע: "הסכם בדבר ירושתו של אדם וויתור על ירושתו שנעשו בחייו של אותו אדם - בטלים". במילים אחרות אי אפשר לקבוע מה יקרה עם הנכנסים שלי אחרי מותי - אלא בצוואה. יתר על כן, אם הייתי חותם על הסכם שכזה, אזי יתכן שניתן היה לבקש לבטל את צוואתי שכן היא מהווה נגזרת מההסכם הבלתי חוקי הזה. נקודה חשובה נוספת היא שאם רוצים שבן/בת הזוג לא יוכלו לתבוע חלק מהירושה לעצמם יש לחתום עמם על הסכם ממון בנפרד מהצוואה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר