סבתי נפטרה ואני אחת היורשות בצוואתה. יש בידי צו לקיום צוואה.
אחד הנכסים בעזבון הוא 6% בעלות ממגרש חקלאי גדול שעדיין לא עבר פרצלציה (קרקע מירי - אבל מוקף בשכונות צפופות עם רבי קומות וכנראה יופשר בשנים הקרובות לבניית שכונה). הנכס מחולק בצוואה בין 6 יורשים, כשחלקנו רוצים להחזיק בירושה וחלקנו רוצים למכור.
א. האם אנו תלויים זה בזה, או שכל אחד יכול לעשות עם ה 1% שלו מה שירצה? קיימת חשיבות בנושא כי קיימים במשפחה סכסוכים עמוקים ויהיו כאלה שלא ירצו לשתף פעולה לטובת אחרים.
ב. האם יש משמעות מבחינת מיסוי לקבלת הקרקע בירושה? (פרט לכך בחדי נכס אחד - בית צמוד קרקע בו אני גרה)
מירית שלום
מתיאורך אני מבין כי הנכם יורשים, יחד, של הנכסים.
צד שמעוניין לקבל את חלקו היחסי (ללא הסכמת יתר היורשים) עליו להגיש תביעה לפירוק שיתוף לבית המשפט לענייני משפחה.
הנכם יכולים להגיע להבנות איתו כי אתם תיקנו את חלקו בירושה (לדוג' בהתאם להארכת שמאי)
הנני מציע כי תיפגשו עם עורך דין בהקדם על מנת שיבדוק את האפשרויות אשר עשויות לחסוך מיסים ותשלומים מיותרים.
הנני לרשותך.
בברכה,
רגב אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר