סבא שלי נפטר לפני 10 שנים בערךך והוא השאיר אחריו שתי בתים שלא נמכרו עד היום.
אח של אמא שלי נפטר לפני חודשיים והוא השאיר אחריו צוואה
וכול האחים חתמו שווה בשווה וותרו על אח אחד על בית ששווה סביב ה600 עד 700 אלף ואותו אח מקבל גם כספים שווה בשווה...
האחים של אמא שלי הם לא אנשים ישרים חולים כסף ..
ואמא שלי לא צלולה בראש אין לה דעה משל עצמה....
והיא חותתמת על הכול והיא מאמינה לאחים שלה בעיינים עצמות.. הם ממש ערמומיים . מנסון לא מועט של העבר.
אין לי בעיה שהאח עצמו יגור שם אבל רציתי שהבית יהיה רשום על כול האחים .
האח מכול מיני סיבות רוצה שהבית יהיה רשום עליו אבל עם הוראה בטאבו שהבית לא למכירה...
אז אמרתי לעצמי שזו בעיה כי ברגע שהבית שלו אז הוא יוכל לרשום צווואה והוא יוכל לרשום את הבית על מי שהוא רוצה לא ?
וזו לא המטרה שלנו... המטרה שלנו שהוא יגור בבית שיהיה לא ביטחון שלא יוציאו אותו מצד שני שהוא לא ישחק עם המשפחה..
מבחינת צוואה או בחורה שהוא יביא שתיקח חצי וחצי וכול מיני... אבל לרשום הוראות כאלו בטאבו למרו שהבית רשום על האח עצמו ?
איזה הוראות כדאי לרשום ? אני מחפש כמה שפחות לריב לעשות בקצרה וזהוא אין לי כוח לכול הבלאגן הזה רוצה רק שיהיה שלום ...
אם אני יוותר לו לגמריי אני רק יאכל את הלב . איזה הוראות אפשר לרשום על הטאבו שיחסמו אותו מכול כיוון אפשר?
חשבתי שאמא שלי תעשה לי צוואה הבעיה שהיא חושבת שאני נגד אחים שלה ושאני עושה להם משהו רע..
היא אפילו לא יודעת מה זה צוואה היא לא מבינה כלום....
אם אמא שלי חתמה וויתרה על בית לאח שלה ואחרי כמה חודשיים אמא שלי רושמת צוואה על הבית של האח האם זה תופס ?מבחינת זמן ?
כי אם אמא שלי חתמה על וויותר הבית ורק אחרי כמה חודשיים היא עשתה צוואה יוכל לטעות בבית משפט שהיא וויתרה על הבית ורק אחרי זה היא עשתה צוואה לא ???
מצד שני חשבתי להיות אפוטרופוס שלה... מה יותר עדיף לי ? כי אפוטרופוס זה גם תהליך ארוך ובלאגן לא??
מה הכי טוב בשבילי לעשות??
תודה רבה
אסי שלום
המקרה שהצגת בפורום מורכב מאוד.
בתמצית אציין, כי אם אמא שלך לא כשירה, רצוי למנות לה אפוטרופוס ובהקדם.
קביעת הכשירות של אמא שלך תשליך על עריכת צוואה (אם היא לא כשירה - לא ניתן יהיה לערוך צוואה)
לעניין רישום הדירה ע"ש האח - ניתן לרשום הערה על הימנעות מעשיית עסקה.
בכל מקרה, עליכם לפנות לעו"ד בהקדם על מנת שיבחן את המקרה, יבדוק את עלויות המיסים, יערוך הסכם חלוקת עיזבון (במידת הצורך) ויתן מענה פרטני לכל סוגיה וסוגיה במקרה שתואר
בברכה,
רגב אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר