אני מעוניינת שהבית שאני גרה בו כרגע יעבור לביתי לאחר מותי. איך אני יכולה להבטיח שלא יערערו על הצווה ו/או ימצאו פירצות שבסופו של דבר ביתי לא תקבל את הבית?
האם עדיף להעביר לה את הבית כעת בעודי בחיים כדי להבטיח זאת?
תודה.
רחל שלום
ניתן כמובן להעביר את הזכויות שלך בבית לביתך עוד בחייך, ואז אין רלוונטיות לצוואה בכל הקשור לבית המגורים.
במקרה כזה הננו ממליצים לערוך הסכם בינך ובין ביתך לגבי זכויות השימוש בית בחייך וטיפול בך במקרה שתזדקקי לכסף/בית אבות וכיו"ב.
ניתן לערוך צוואה מוקלטת/מוסרטת, מלווה באישור רופא (ככל וזה רלוונטי).
רצוי כי תיפגשי עם עו"ד שימליץ לך כיצד לפעול בהתאם לנתונים הספציפיים שלך
הנני לרשותך
בברכה,
רגב אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין 053-7105241
במידה ומעבירה את הבית על שמה כמתנה, האם האחים יוכלו לערער?
כדאי לעשות הערת אזהרה? או שאני סתם מערבבת דברים?
במידה ואעביר לה את הבית - אם היא תחליט חס ושלום להתגרש, האם בעלה יהיה זכאי לחצי מהבית? איך אפשר להבטיח שזה לא יקרה?
תודה.
רחל שלום
לעניין השאלה הראשונה, אם הליך העברה ללא תמורה יהיה ע"פ דין, האפשרות לבטל את ההעברה קלושה (אם כולם כשירים וחותמים מרצונם).
לעניין השאלה השניה, חתימה על הסכם ממון בין ביתך ובעלה תעגן את השארת הזכויות אצל ביתך במקרה חו"ח של גירושין.
הערת אזהרה לא קשורה לשאלתך (ניתן לרשום הערת אזהרה לטובתך במקרה של העברת זכויות כדי לגרום לדוגמא לכך שהבת לא תמכור או תשעבד את הבית).
ככל ותרצי תוכלי לפנות אלי בפרטי.
בברכה,
רגב אלקיים, עו"ד
והאם ביתי תצטרך לשלם מס על הבית? אין כל כוונה למכור את הבית, גם בעתיד.
רחל שלום
בהעברה ללא תמורה מאם לבת אין מס בגין מכירה/העברה ממך לבת. אולם, יש שליש ממס הרכישה הנהוג בעת רכישה דירה רגילה.
ככלל יש מדרגות מס רכישה, וניתן לקבל פטור במקרה של דירה יחידה ושווי הנכס עד סכום של כ-1,500,000 ש"ח.
במידת הצורך, טרם המכירה תיוועצי עם עו"ד לגבי המקרה הפרטני שלך
בברכה,
רגב אלקיים, עו"ד
המון תודות!
וכתבת - אם כולם כשירים וחותמים מרצונם, למי הכוונה?
לגבי הסכם ממון - אין בכוונתי לפגוע ביחסי ביתי ובעלה, האם אין דרך אחרת להבטיח זאת?
רחל שלום
אם קיים סיכוי קל שבקלים לגבי כשירות מי מהצדדים ובעיקר למעביר המתנה, כדאי שההליך ילווה בחוות דעת רפואית רלוונטית.
לגבי הסכם ממון - בשנים האחרונות הסכם זה הנו פופולרי.
אגב, במסגרת הסכם הממון אפשר להורות כי במקרה של גירושין, החצי של הבעל ירשם ע"ש ילדיו.
דרך נוספת הנה לחתום על הסכם הלוואה מול הבת ובעלה.
בברכה,
רגב אלקיים, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר