אמא שלי, בת 65 אשה שפויה (מורה) החליטה שהיא רוצה להכין צוואה ולהשאיר את הבית שלה לי, מכיוון שלאחיי כבר יש בתים.
לאחר אישור של 2 האחים הלכתי עם אימי לעורך דין והכנו צוואה, אני הייתי מחוץ לחדר בזמן החתימה.
היום דיברתי עם אח שלי, שאמר לי שמשהו לא נשמע לו תקין, כי לדעתו צריך להגיע עם אחד האחים (חוץ ממני) כדי להיות עד.
האם הוא צודק? יכול להיות שהצוואה לא תהיה כבילה?
ואם זה נכון איך אני יכולה לסדר את זה מול העורך דין?
תודה רבה!
נטלי שלום
את ואחייך אינכם יכולים להיות עדים בצוואת הורייך.
על הצוואה צריכים להיות חתומים 2 עדים שאינם נהנים בצוואה, הנם בגירים והנם כשירים.
אימך רשאית לדבר עם עורך הדין שערך את הצוואה ולוודא תקינות הצוואה.
בברכה,
רגב אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין 053-7105241
במעמד החתימה נכנסה עם אימי גם עו"ד מתמחה נוספת, האם היא נחשבת עדה?
ועוד שאלה קריטית - אם אני הייתי איתה במשרד, אבל לא נכנסתי בזמן החתימה, האם יכול להיות שהצווה לא כבילה או שאחיי יוכלו לערער עליה בעתיד?
תודה רבה!!
נטלי שלום
בעיקרון, מתמחה ועוה"ד יכולים להוות שני עדים.
נוכחותך במשרד עורכי הדין עשויה להוות עילה לבקשה לפסילת הצוואה (סיכויים בד"כ לא גבוהים בעיקר משום שלא נכחת במעמד עריכת הצוואה עצמה) וזאת בשל חשש להשפעה לא הוגנת שלך על אמא שלך וכיו"ב.
עלייך לפנות לעו"ד הבקיא בתחום הירושות ע"מ שיבדוק את כל הפרמטרים העשויים לפסול צוואה.
בברכה,.
רגב אלקיים, עו"ד
דיברתי עם אימי, היא מוכנה להעביר את הבית שלה על שמי, האם זה כדאי/עדיף מאשר צוואה?
כמו כן, איך זה יתבטא באם בעלי ואני נחליט להתגרש?
המון תודה!
נטלי שלום
העברה בחיים הנה כדאית. במקביל להעברה יש לחתום על הסכם בינך ובין האם.
הסכם ממון בינך ובין האם זה דבר כדאי.
הנני לרשותך.
בברכה,
רגב אלקיים, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר