אבי השאיר צוואה האומרת שאני מקבל את כל נכסיו (בעיקר דירה). הצוואה הופקדה אצל רשם הצוואות ולאחר פטירתו קיבלה אישור. על דירתו היו רשומים 2 דיירים, אבי ואמי. אמי נפטרה מספר שנים לפני אבי אך לא בוצע שום העברה של חלקה של אימי בדירה, כך שהמצב נשאר 50% אבי ו- 50% אימי.
ביום אישור הצוואה קיבלתי רק 50% מהדירה - חלקו של אבי. השאלות: א. האם אוכל להשכיר את הדירה? ב. מה עלי לעשות בכדי לקבל גם את 50% של אימי?
אציין שאנו 8 אחים.
אהרון שלום
יורשי אימך, ביחד, הנם בעלים של מחצית הזכויות בדירה.
עליך להגיש בקשה לקיום צוואה או למתן צו ירושה, לרשום את יורשי האם בדירה, ולאחר מכן להגיע להסדר עם יתר היורשים באשר לניהול הנכס ו/או מכירתו ו/או פירוש שיתוף בנכס.
עליך להיוועץ עם עו"ד הבקיא בדיני ירושות וצוואות כאשר כל המידע יהא בפניו
בברכה,
רגב אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין 053-7105241
אנחנו שני אחים היורשים את דירת ההורים שנפטרו. כל אחד מההורים עשה צוואה נפרדת והוריש את חלקו בה לאחד הילדים. האם שהורישה את חלקה לי, נפטרה לפני 3 שנים. האב שהוריש את חלקו לאח נפטר לפני שנה. הוצאנו צו קיום צוואה.
האח גר בדירת ההורים מזה שנים. נכון להיום, האח ממשיך לגור בדירה ואינו רוצה לשלם לי מחצית שכירות עבור השימוש בחלקי בדירה, טוען שלא מגיע לי ויש לו זכות לחיות בדירה . #האם אני רשאי לתבוע דרך בימ"ש שכר דירה על מחצית חלקי בדירה? ##ממתי אני זכאי לדמי שכירות - האם מאז מותה של אמנו שהורישה לי את חלקה בדירה או מאז פטירת האב (שנתיים אחרי מות האם) שהוריש את חלקו בדירה לאחי? ###האם יש לי הזכות להביא קונים לדירה כאשר האח לא מעוניין? ואם כן, איך אני עושה את זה? כי הוא הדייר בדירה.
אודה לתשובתכם
סוני שלום
הדרך הטובה הנה הגשת תביעה לפירוק שיתוף.
במסגרת התביעה את תדרשי הן פירוק שיתוף של הדירה (שהדירה תימכר למרבה במחיר - גם האחים יכולים להציע), והן דמי שכירות מאז פטירת הורייך.
כדאי כי תפעלי בהקדם כדי שלא יטענו כנגדך כי השתהית וכי אינך זכאית לחלק מהסעדים שתתבעי.
הנני לרשותך
בברכה,
רגב אלקיים, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר