שלום רב,
עבדתי בבנק כמתמחה בייעוץ השקעות. במסגרת ההתמחות החתימו אותי על התחייבות כספית שבמידה ואעזוב את הבנק במהלך או לאחר ההתמחות יחייבו אותי ב 30 אש"ח.
לאחר שעזבתי את הבנק הבהרתי מפורשות שאני לא מוכן שימשכו כל סכום מחשבוני ללא הסבר מדוע ואיך הם מתמחרים את ה 30 אש"ח. הבנק לא ממש התייחס אלי ומשך מחשבוני בבת אחת 30 אש"ח והכניס אותי ליתרת חריגה של 17 אש"ח מעל המסגרת וסה"כ אובליגו (כולל הלוואות קודמות) של 90 אש"ח.
אני רוצה לפנות לפניות הציבור כלקוח הבנק ולא כעובד לשעבר בטענה שהבנק פעל בדורסנות תוך כדי ניגוד עניינים והעדיף את טובתו על טובת הלקוח וניצל את כוחו. הרי אם הייתי עובד אצל מעסיק אחר והמעסיק היה פונה לבנק עם חוזה וטוען שמגיע לו כסף על פי חוזה הבנק לא היה נותן לו כסף. יש דרכים מקובלות שהבנק/מעסיק צריך לפעול לפיהם. מעבר לכך במידה והייתי מוציא צק בסכום גבוהה שמכניס אותי ליתרת חריגה הרי שהבנק היה מחזיר אותו בטענת אין כיסוי מספיק.
אודה לך שתחווה דעתך על המקרה ואיך אוכל לפעול להחזרת כספי (פניות הציבור, מפקח על הבנקים..?)
תודה!
שלום רוני
על פניו נראה שיכולה להיות לך עילה נגד הבנק. מומלץ שתפה להתייעצות עם עו"ד שעוסק בדיני בנקאות.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר