שלום.
לפני כשנה חתמתי ערבות לזוג חברים לצורך פתיחת עסק אם כי ההלוואה הוגדרה כהלוואה לכל מטרה.מבין בני הזוג נרשמה ההלוואה על שם האשה כאשר הבעל אינו צד בעניין ואינו שותף בחשבון.
אני הערב היחיד על סכום הלוואה של 20,000 ש"ח.לפני כמספר חודשים נגלעו חילוקי דעות בין בני הזוג שהובילו לגירושים- וההלוואה ? לאחר מספר חודשים האשה הפסיקה לשלם אותה האשה אף ניתקה איתי קשר למרות שאינני מעורב כלל בסיכסוך ואף נזהרתי שלא לקחת צד משום שזה איני ענייני. היא אינה עונה לטלפונים ואינה מחזירה הודעות.
הבעל הסכים לשלם לגרושתו הטרייה 50,000 ש"ח בכדי שהעסק יהיה על שמו ויאפשר לו קיום.
אני מבין שיש לי הגנות בתור ערב, אך איני מבין את הכוונה של "נקיטת כל הצעדים כנגד הלווה הראשי".
מהם אותם צעדים ומה עליי לעשות ? מתי פונים אל הערב בדרישת תשלום ?
אני מתקיים ממשכורת צנועה המספיקה לצרכי ולא מעבר לכך.
אודה לכל עצה מקצועית שאוכל לקבל
אופיר שלום
ככל הנראה (יש צורך לוודא איתך את הפרטים), אתה זכאי להגנות שנקבעו בחוק הערבות לערב מוגן, ובכלל זה שהבנק היהיה רשאי ליהפרע ממך לאחר מיצוי הליכי גביה כלפי החייבים הנערבים.
עם זאת, המקרה אינו פשוט, ואתה עלול לחוב לשלם את כרבותך בתוספת ריבית, הוצאות וכו'
לפיכך אמליץ לך לפנות בהקדם האפשרי ליעוץ משפטי אצל עו"ד שעוסק בדיני בנקאות.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר