לאבא של בעלי יש עסק עצמאי שבו עובדים ילדיו יחד איתו גם בעלי , שנים בעלי ואני מנהלים חשבון בנק משותף , עד שנכנס מנהל בנק חדש והחליט להשתלט על חיינו כתוצאה ממעשיו כמו הטלת שיעובד בחשבונות שלנו, בחסכנות , הטלת מוגבלת במתן באשראי ,וכו .
המנהל הבנק מנהל לנו את החשבון איך שהוא שרוצה ,עושה בחשבוננו מה שרוצה כאילו זה חשבון פרטי שלו והכול בניגוד להסכמתנו וללא ידיעתנו.
החלטתי לגשת עם בעלי לבנק ולהפריד חשבונות הוצאתי את שמו וכל מה שקשור אליו באופן מוחלט מהחשבון שלי באופן חד משמעי.
היו מס חודשי שקט ורגיעה בחשבון הפרטי שליעד שלפתע המנהל שוב החליט כנראה לרדת לחיי , לעשות צחוק ממני ולשעבד את חשבוני שוב לטובת העסק ומבלי לעדכן אותי לשאול אותי ומבלי לבקש את חתימתי.אני רוצה לציין שזו חברה בע"מ ואין לי ואו לבעלי שום מניה או שותפות .
ניסיתי מס פעמים לדבר עם מנהל הבנק על העניין הוא אומר לי לפנות לבעלי לקבל הסבר ממנו כי אלו הם דברים שהוא ובעלי סגרו על החשבון שלי ?
באיזה זכות הוא ובעלי מנהלים את החשבון הפרטי שלי ששייך רק לי בלי ידעתי ובלי אישורי , המנהל החליט שהוא לא רוצה להקשיב לטענות שלי אמר לי לפנות לבעלי לקבל תשובות וניתק לי את הטלפון בפנים , החלטתי שאני עוזבת את הבנק הזה והתחלתי מהלך של העברת הוראת קבע , משכורת, ותשלומים לחשבון החדש שלי בבנק אחר.
מנהל הבנק החליט שהוא לא נותן לי מסגרת אשראי בחשבון מה עוד שהוא בעודו מחזיק 25000 שקל בחיסכון שלי , כל פעם שהיה לי מינוס אפילו של 100 שקל הם היו מתקשרים ואומרים לי להפקיד כסף באופן מידי החוצפה התגברה גם שפנו מספר פעמים לבעלי להעביר כסף לחשבון זה חשבון פרטי שלי למה לפנות אליו יש להם טלפון שלי שיפנו אלי ויפתרו איתי את הבעיות למה למסור לאחרים מידע אישי שהוא רק שלי .
בעבר עשה מנהל הבנק או מי מטעמו פעילות בחשבוני בלי אישורי משכו כסף מהחשבון הפרטי שלי כי בעלי היה במינוס 200 שקל והעביר אליו בלי שאני אדע ואני גילתי את זה בדיעבד בדפי העו"ש התקשרתי , רבתי איתו , ובאופן מידי החזיר לי את הכסף לא יוכל להיות שהוא יעשה בחשבון שלי מה שהוא רוצה גם עם הוא מנהל בנק זה לא נותן לו זכות להשתלט על הדברים הפרטים שלי ולעשות בהם כרצונו .
ביום מסוים היה תחנה של החיסכון של הילדים היה צורך לשלוח מכתב לבנק חתום על ידי שאני רוצה להוציא את הכסף , כמובן ששלחתי בקשה למשוך את הכסף ולהעביר אלי לעו"ש למרות שידעתי שזה לא יקרה היות ואין לי את כוח והיכולת להמשיך להילחם איתו, החלטתי לגשת לתביעה משפטית ולמשוך את כספי דרך בית משפט .הודעתי לבנק כי במידה ולא ניתן להעביר את הכסף אלי שיעבירו את סכום החיסכון לחשבון של בעלי , ושיסגרו את החשבון שלי באופן סופי. וזאת מאחר שבחשבון לא היו מתבצעות פעולות וגם על זה היו גובים עמלות לאחר מספר ויכוחים זיכוי אותי גם בזה הכול התנהל במלחמה מולם והכסף עבר כמובן לחשבון שלי בעלי
האם יש סיכוי שאני אזכה בתביעה
סליחה על אורך השאלה אני פשוט כבר נושאת מולם !!!
חוה שלום
לפי מה שאת כותבת, יש התנהלות חמורה מאוד מצדו של הבנק. לבנק אסור למסור מידע על חשבון לאדם אחר אפילו אם הוא בן זוגו של בעל החשבון. בנק אינו יכול לשעבד חשבונות או חסכונות, אלא אם בעליהם חותם על מסמכי שעבוד.
אציע שתפני לייעוץ אישי אצל עו"ד שעוסק בדיני בנקאות על מנת לבחון את העובדות ולקבל חו"ד על סיכויי התביעה ואפשרויות נוספות.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר