אני יש לי יפוי כח בחשבון של בעלי עכשיו התגרשתי ממנו
הגעתי לבנק לבטל את יפוי הכח התברר לי שהחשבון מוגבל חוב והוצאה לפועל
מה עושים????
שלום אורית
אני מניח שמדובר בהגבלה רגילה ולא בהגבלה חמורה.
לפי הוראות חוק מושכי שיקים ללא כיסוי, ההגבלה לא חלה עלייך בתור מיופת כוח. יחד עם זאת, על מנת למנוע טעויות ותקלות, רצוי שתבקשי מהבנק לבטל את ייפוי הכוח שניתן.
לא פחות חשוב זה שאם את נתת לו ייפוי כוח בחשבון שלך, שתבטלי אותו, אחרת אם הוא יוגבל בהגבלה חמורה, ההגבלה עלולה לחול גם עלייך.
ככל שהבנק מסרב לבקשתך, אציע שתפני בעניין לייעוץ משפטי.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
שלום ותודה על תשובתך לי ולגרוש שלי שני חשבונות נפרדים, על החשבון שלו חל הגבלה חמורה עם הוצאה לפועל קיימת יש לי ייפוי כח בחשבון שלו וברצוני להסירו, בחשבון שלי הוא איננו שותף ואין לו ייפוי כח אך כאשר הייתי נשואה החשבון שלי הפך למוגבל עקב הקרבה המשפחתית, האם כעת עם תעודת גירושים אני יכולה לפנות לשני הסניפים בחשבון שלו לבטל את הייפו כח שלי עליו ובישבון שלי להסיר את ההגבלה, תשובתך ההקדם תודה
אורית שלום.
להבנתי, אין מניעה לבטל את הייפוי כוח, וע"י כך לבטל את ההגבלה.
רצוי לפנות בעניין לבנק בכתב בדחיפות.
מאידך, ייתכן שתתקלי בקשיים בבנק, בין היתר, כתוצאה מכך שהוראות חוק מושכי שיקים ללא כיסוי בסוגיה זו אינם חד משמעיים.
ככל שהבנק מסרב לבקשתך, או אם את מעריכה שאינך יכולה לטפל בכך באופן עצמאי, אציע שתפני בעניין לעו"ד, שעוסק בדיני בנקאות..
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר