שלום, גיסי בן 22 מעוניין לרכוש רכב חדש שיהיה משועבד לבנק בהלוואה של 100.000 ש"ח,בהחזר חודשי של 1350 ש"ח לחודש למשך 5 שנים,בעלי חתם עליו ערבות בשל גילו הצעיר. הייתי מעוניינת לדעת מהן ההשלכות של רכב משועבד לבנק מבחינת החוק ( מכירה / אי עמידה בתשלומים וכדומה) ומהן ההשלכות לגבינו בתור ערבים.תודה ויום טוב.
שני שלום
ראשית אומר שאת השאלה שאת שואלת היה רצוי לשאול לפני החתימה על הערבות.
ככלל, על פקיד הבנק שמחתים את הערבות חלה חובה לתת הסבר בכתב בוע"פ בעניין המשמעות של הערבות, ההגנות, הסיכונים וכו.
ככלל, המשמעות של הערבות היא שבמקרה של אי עמידה בתשלומים, אתם עלולים להידרש לשלם את הערבות, בכפוף להגנות שקבועות בדין.
אם יש לך שאלה קונקרטית בעניין, את מזומנת לשאול.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
שלום עו"ד אסף מירוז ותודה על תשובתך
לצערי ידעתי רק לאחר החתימה על הערבות ולכן עכשיו אני מבררת מה ההשלכות לגבינו. בעלי טוען כי לא הוסבר לו על הסיכונים וההשלכות שלו כערב אלא רק על פרטי ההלוואה ועל פרטי התשלומים ואיך הם מתחלקים.
הייתי מעוניינת לדעת מה אומרים הסיכונים מבחינתנו,האם במקרה של אי עמידה בתשלומים הבנק יכול לחייב אותנו בעלות החודשית והאם מתווספים לכך ריביות וכדומה? האם הבנק יכול לקחת מגיסי את הרכב מכל סיבה שהיא? ובמקרה והוא מעוניין למכור אותו מה זה אומר ומהי הפרוצדורה מבחינתנו, במידה ויש?
אשמח לתשובתך, המשך יום טוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר