בוקר טוב,
רקע:
החשבון עו"ש בחובה כי לא מועברת לשם משכורת, אלא הוא מיועד להפקדת סכומים קטנים מעת לעת. הבנק גם לא נתן לי מסגרת כי כל הזמן היה ביתרת זכות, והיו משיכות שלי.
כעת היתרה היא 1004 ש"ח בחובה, ויש לי בטחונות של 2000 ש"ח, וצפי של ניכויים עתידיים של 1950 ש"ח.
זה מעלה מחצי שנה הייתי ביתרת חובה אך מתחת ל1000 ש"ח, פתאום הבנק ראה שגלשתי ב 4 ש"ח, הלך והוציא לי מכתב התראה מטעמו וחייב אותי בעמלה של 90 ש"ח !!!!!!!!!!!!!.
במכתב הם מצטטים את סעיף 325 של המפקח על הבנק ובין היתר שחשבון ללא מסגרת חייב להיות תמיד בזכות !!!!1
אם זה לא זועק לתלונה למפקח או למועצה הישראלית לצרכנות ,אז מה כן ?
בתודה
הי אריה
אם אין לחשבון מסגרת אשראי, אזי אסור שיהיה ביתרת חובה. איני מבין את טרונייתך.
בברכה,
ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
צהריים טובים,
אם אין לחשבון מסגרת אשראי והיתה יתרת חובה כבר 8 חודשים בלי ש הבנק אמר חצי דבר.
מה קרה פתאום שחרגתי ב4 ש"ח מעל המותר (1000 ש"ח) הוציאו לי מכתב ?
הי אריה
האם יש בידך מכתב מהבנק לפיו הוא מוותר לך על הצורך בקיום דרישות הדין, אשר מחייב מסגרת אשראי מסודר ומאושר? לפני כמה וכמה שנים יצאו כללים חדשים אשר חייבו מתן מסגרת אשראי כדי שינתן אשראי, כאשר בנק רשאי לקבוע את גובה האשראי ואת הבטחונות שהוא מבקש כנגדו. העובדה שאדם אינו עומד על זכויותיו במשך תקופת מה אינה סימן שויתר עליהן. אני מציע לך להגיע להסכמה עם הבנק באשר למסגרת אשראי מסודר כדי שגם יהיה לך נוח לעבוד עימו וכ"א ידע היכן הגבולות.
בברכה,
ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
היי,
ההחלטה לא להעמיד לי מסגרת אשראי נקבעה ע"י הפקידה, כי מדובר בחשבון שלא תכנס בו משכורת אלא הפקדות מעת לעת. אין שום ניירת ומסמכים.
האם קמה לי עילה לפנות למפקח על הבנקים על "החטא הראשוני" וגם כעת על מכתב האזהרה ההזוי?
שבת שלום
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר