שלום רב.יש ברשותי כרטיס אשראי מסוג ויזה של חברת כאל עם מסגרת אשראי של 4000שח.התשלום ששלמתי כל חודש ע"פי בקשתי הוגבל ל 200שח בחודש.נאמר לי שאם אחרוג מ200שח יחויב חשבוני בסכום מעבר הסכום הזה.
במשך שנים בצעתי עסקאות וכאשר הייתי עובר את המסגרת ב100-200 שח הכרטיס קיבל סירוב. בחודש שעבר בצעתי עסקאות ועברתי את המסגרת שלי ב1000 שח והחברה לא הגבילה את הכרטיס ולא עצרה עסקאות. הדבר הביא אותי לחוב של 1050 שח לתשלום במקום 200שח.
כאשר התקשרת לחברת אשראי ושאלתי למה הם לא עצרו את העיסקאות אם עברתי את המסגרת ב1000 שח קבלתי תשובה שהאחריות על שליטה במסגרת חלה עלי (כאילו שאזרח רגיל אמור לעמוד בסופר או תחנת דלק וכל פעם להתקשר ולבדוק האם הוא חורג או לא). וכרגע הם דורשים פרעון של סכום זה ובנוסף 1700 שח נוספים על כלל עסקאות שבצעתי בחודשיים ב 4 תשלומים , ובנוסף החזר של 200שח בחודש עבור עסקאות קודמות. סה"כ 950 שח בחודש.
וכל זה בגלל שאיפשרו לי לעבור את המסגרת ב1000 שח בלי ליידע אותי בכך.
שאלתי היא: על מי חלה האחראיות על הגבלת עיסקאות והאם מותר לאפשר חריגה של 1000 שח מהמסגרת ללא הודעה על כך ללקוח?ואם כן מה הסעיף שמדבר על כך.
שאלה השניה - האם מותר להם להוסיף לחוב הקיים שנוצר עקב אי הגבלת מסגרת גם את ההתחיבויות של חודשים הקודמים ולדרוש פרעון מיידי?הם חסמו את הכרטיס.
יש לציין ששלחתי להם מכתב בו בקשתי לפרוס את החוב של 1050 שח ל4 תשלומים ובמקום זה הם הציעו לי לשלם 2700שח ב4 תשלומים פלוס 200שח בחודש.אחרת התיק עובר לטיפול משפטי.
אודה על תשובה מהירה.תודה מראש
שלום אבי
ככלל, האחריות לעמידה במסגרת אשראי היא קודם כל על הלקוח. עם זאת, לכלל ה"ל עושיים להיות חריגים.
בשלב ראשון, רצוי שתנסה לבוא אותם בדין דברים להגעה להסדר שתוכל לעמוד בו, וזאת גם על מנת למנוע מידע שלילי אודותיך שיקשה עליך לקבל אשראי בעתיד.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר