בסוף שנות השמונים, חתמתי על ערבות ע"ס 55 אלף שקלים לקרוב משפחה לצורך רכישת חנות מכולת . לצערי העסק כשל ואף צבר חובות ובשל כך עוקלה החנות ע"י המלווה – בנק לאומי למשכנתאות. כמקובל במקרים שכאלו על הצד המעקל למכור את הנכס ולפדות את סכום ההלוואה. במשך שבע שנים, החזיק הבנק בנכס לא מכר אותו ולא השכיר אותו(ובינתיים החוב צבר ריביות עצומות) והבנק אף לא יידע אותי כלל על המתרחש בתור מי שחתומה כערבה.
ברבות השנים, חלה ירידה משמעותית בערך הנכס, וכשזה נמכר שוויו היה נמוך בהרבה וגובה החוב על המשכנתא שנלקחה הלך וגדל. כל זאת נעשה בלי אף אזכור או עדכון רשמי של התהליך, דבר אשר מנע ממני לדעת על המתרחש.
במשפט של החייב מול הבנק ב-29.8.11 לא נכחתי ולא הוזמנתי. ולא ידעתי על פסיקת השופט לטובת בנק לאומי למשכנתאות, עד לקבלת המכתב של ההוצאה לפועל ב-1.12.11, .
הבנק דרש ממני 650.000 שקלים ונאלצתי לעשות חקירת יכולת (כדי למנוע עיקולים)וכל חודש אני משלמת 650 שקלים.
האם אני יכולה לתבוע את הכונס על הרשלנות שלו ולצאת מסיפור , או שעלי לנסות להגיע להסדר עם הבנק למרות הרשלנות הפושעת של הכונס.
בתודה ובברכה
קרן
הי קרן
המקרה שאת מתארת בהחלט שווה בדיקה יסודית ע"י עו"ד המומחה לבנקאות. הוא מורכב מדי מכדי ליתן תשובה בפורום זה, מה עוד שבעל מקצוע חייב לבדוק את התיק עצמו מתחילתו ועד סופו ולכן מומלץ מאד שתשקיעי בישיבת יעוץ. בהצלחה!
בברכה,
ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
קרן שלום
עובדות שחסרות לי בסיפור המקרה שלך. האם הבנק הגיש נגדך תביעה כערבה? האם היא נמסרה לך? האם ניסית להתגונן?
בהתאםלעובדות, ייתכן שניתן לבטל את פסק הדין או לערער עליו.
אם פסק הדין חלוט (כלומר, לא ניתן לביטול או לערעור), ייתכן שיש מקום לשקול הגעה להסדר חוב עם הבנק או הליכי פשיטת רגל.
לכל אפשרות, יש יתרונות וחסרונות.
אני ממליץ בחום שתפני להתייעצות דחופה עם עו"ד שעוסק בדיני בנקאות שיבחן את כל העובדות ויחווה את דעתו.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר