הינני מיופה כח בחשבון אימי . לשאלתי האם אני יכול להעביר את כל הסכום שלה לבנק אחר שגם שם החשבון על שמה ?ובכלל מה עלי לעשות שבכל בנק אצטרך להעביר את כספה לבנק אחר ללא התערבותה של אימי ? והאם אפשר דרך האינרנט בפעולה ישירה וכמה זה עולה? מה קורה שאימי מגיע לגיל 120 ונפטרת מהעולם מה עושים אז ? אנחנו 3 אחים במשפחה שרק אני מיופה כח ! תודה לתשובתכם
הפעולות אותן ניתן לבצע באמצעות יפווי הכח תלויות באמור בו. הואיל ולא ראיתי את יפוי הכח, לא ניתן לתת לך תשובה מושכלת. לגבי פעולות באינטרנט, השאלה היא אם החשבון קשור לאינטרנט. לגבי פטירת בעל החשבון, חו"ח, יפוי הכח לא יהא עוד בתוקף ברגע שבעל החשבון ילך לעולמו, שיבד"ל.
בברכה,
ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
אני מיופה כח של אימי שתחי' לשאלתי:
אימי אשה חולה מאוד ומרותקת בביתה.ונבצר ממנה להגיע לבנק במידה ועלי לבצע פעולה שאינה במסגרת מיפה כוח מה עלי לעשות? תודה רבה
חשבונה של אימי נמצא בבנק מסויים יש לה כ מיליון ש"ח. אני מחובר לאינטרנט באתר הבנק. הפקידה בבנק בדקה במחשב ואמרה לי שאני יכול להעביר את הכסף לבנק אחר תחת אותו שם.עם כל הסכום רק שאולי יצלצלו לבעלת החשבון לוודא. ( בכך אין לי בעיה )הלכתי לבנק לשם אני מעביר את הכסף ע"מ לבדוק במידה וגם משם אצטרך לעבור אם אוכל להעביר כמיופה כח את הכסף שוב לבנק אחר ונאמר לי שאי אפשר , רק בעלת החשבון חייבת להתייצב בבנק. האם אין חוק סטנדרטי לכל הבנקים בנושא מיופה כח או שכל בנק קובע חוקים משלו בנושא ? שוב תודה מקרב לב
וסליחה במידה ואצטרך שוב לשאול היות וזה נושא מאוד חשוב בעבורי
הי אביאלי
הכל תלוי בנוסח יפוי הכח שעליו חתם בעל החשבון.
בברכה,
מנהל פורום בנקאות
ואני שואל : האם לכל בנק שאני עובר אפשר לשנות או להוסיף פיסקה כזו שאומרת
שאני מיופה הכח יכול להעביר כספים ללא הגבלת הסכום ? או שלכל בנק יש חוקי
יפוי כח משלו ?
בהחלט אפשר לבקש מהבנק כי יפוי הכח לא יוגבל לסכום מסוים. מייפה הכח רשאי לבקש מהבנק את התנאים שהוא רוצה שיהיו ביפוי הכח ואם הבנק משתכנע כי זהו רצונו אזי הוא אמור לפעול בהתאם.
בברכה,
מנהל פורום בנקאות
הייתי היום בבנק אליו אני אמור לעבור כדי להבין משמעות יפוי הכח
ולטענתם ביפוי כח שלהם איני יכול להעביר סכום גדול אלא בחתימת בעלת החשבון שהיא אימי ושהיא אמורה להגיע לבנק !
כל כוונתי לוודא שתמיד אוכל להעביר סכום גדול של הכסף מיידית לבנק אחר לכשאצטרך וזאת מסיבות אישיות חשובות השמורות עימי !
האם כבודו בטוח שהבנק חייב חוקית להסכים לבקשתי כי יפוי הכח לא יוגבל לסכום מסוים. ומייפה הכח רשאי לבקש מהבנק את התנאים שהוא רוצה שיהיו ביפוי הכח ?
ובמידה ויש כבר יפוי כח האם אפשר לשנותו ביוזמת מיפה הכח? היות ואימי מוגבלת בבית
שוב ושוב תודה על סבלנותך ותשובתך המהירה
תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר