פתחתי חשבון עו"ש בבנק מזרחי לפני כשנה וחצי, החשבון היה פעיל בדמות משכורות, עם מסגרת של 3,000 חובה. לפני כשנה ביקשתי להגדיל המסגרת עקב בעיה נקודתית שהצריכה טיפול - ל- 6,000 - , ומנהלת המחלקה היתנתה זאת בפתיחת פק"מ על הסכום הנוסף למשך שנה - קרי - הפקדת .-250 ש"ח כל חודש, משועבד כמובן לבנק. בכל התקופה הזאת, אמנם עמדתי במסגרת ולא נדרשתי לסור לבנק, ואולם כעת חלו תמורות במצבי - מובטל מזה חצי שנה, עם הכנסה ממל"ל של כ- 4,500 ש"ח, וכעת לקראת הבטחת הכנסה - שוב, אין חריגה והכל תקין. ניגשתי לסניף וביקשתי לשחרר את הפק"מ לעו"ש, אוטוטו מסתיימת התקופה, והסברתי כמובן את צרכיי בעת הזאת. מנגד, הוטל עיקול על חשבוני מהוצל"פ, בגין חוב שטרם הוסדר. אני נמצא כעת בהליכים מול הוצל"פ לצו-תשלומים. הבנק, שראה את המתרחש, צלצל אליי ואמר כי הפק"מ יוחזר אליו והמסגרת תשוב ל- 3,000 - , ודרש שאקח הלוואה נוספת לצורך איפוס החשבון. בד בבד עצר את כל התנהלותי מולו, חסם את ה*בנקט*, ואינו מאשר לי לבצע כל פעולה בחשבון.
שאלותיי :
א. האם הבנק יכול לפעול בכוחניות ובריונות כזאת, עד כדי שלילת כל זכות לפעילות ואף לדרוש לקיחת הלוואה ?
ב. האם הגדלת המסגרת בזמנו, שהותנתה בהפקדה לפק"מ, אינה פסולה ? האין זוהי התניית שרות בשרות ?
ג. טענתי מולם היתה שבנוסף להתניית שרות בשרות, פעלו שלא בתום לב - כיוון שעמדתי לאורך כל התקופה בחוזה מולם, ואף שילמתי ריביות אוברדראפט עקב הפק"מ - ולו ידעתי כי בכוונתם לחלטו בסוף התקופה, הייתי לוקח הלוואה לפי לוח שפיצר - ומשלם פחות - האם טענותיי צודקות ? בסדר, חכם ולא צודק - אלא שאין לי ברירות, הם דחקו אותי לפינה ומפעילים כח
אשמח לתשובות,
בברכת בריאות והמשך יום נעים,
ששבוע טוב יפית
הפורום אינו המקום המתאים לשאלותייך הרבות ומומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה בנקאות. אכן, לכאורה, לפי הכתוב, אם העמדת מסגרת האשראי הותנתה בפתיחת פק"מ, אזי יתכן והמדובר בהתניית שרות בשרות אסורה ואם ביהמ"ש מגיע למסקנה זו הוא רשאי להורות על השבת המצב לקדמותו.
בהצלחה.
בברכה,
ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
על זמנך, ועל המענה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר