שלום רב
לפני מספר שבועות פניתי לאחת מחברות האשראי הגדולות
בבקשה להנפקת כ"א עיסקי חוץ בנקאי .
בעבר היה לי כ"א חוץ בנקאי באותה חברת אשראי הוא נחסם עקב ביקורת מול BDI
היות והינני מחזיק כ"א חוץ בנקאי אחר לא פניתי בבקשת בירור .
כיום עלה הצורך בחידוש הכרטיס ואותה חברת אשראי סירבה ללא סיבת סירוב משכנעת ובכל פעם הם דוחים אותה בנימוק אחר . אני חייב לציין שלא קבלתי את סיבת הסירוב בכתב.
1. משוכנע הינני שאותה חברה איננה חייבת להעמיד אשראי ע"פ חוק אולם מדוע
היא איננה מפרטת במדוייק את הסיבות.
2.אחת הסיבות הייתה שימוש לרעה בכ"א אבל לפי הכירותי עם החוק זו איננה הסיבה מה גם ששימוש לרעה בכרטיס הינה ההגדרה המורחבת לאובדן. גניבת כ"א מה שלא קרה.
3. כל המידע נמסר לי טלפונית ולא בכתב עד היום הם מתעמים מבקשתי למסור לי את הסירוב בכתב.
4. חייב לציין שאותו החוב שגינו נמסרה ההתרעה סולק במלואו שבועיים לחר מסירת ההתרעה. וזה היה ב 2/2010
5.בברכה
ןיקטור שלום
הנפקת כרטיס אשראי חוץ בנקאי הוא פעולה שכרכוכה במתן אשראי, ולכן תאגיד בנקאי אינו מחויב לבצע אותה, והוא אף אינו מחויב לנמק את החלטתו.
אם אתה בכל זאת סבור שנעשה לך עוול, אתה רשאי לפנות ליחידה לפניות הציבור בפיקוח על הבנקים בבנק ישראל (כל הפרטים באתר האינטרנט שלהם).
אפשרי כמובן שתנסה לפנות לחברה אחרת.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
תודה לך עו"ד אסף מירוז על תשובתך המהירה
ובהמשך לתושבתכם אכן כפי שציינתי קיים אצלי כ"א חוץ בנקאי מחברה אחרת . אולם קצת קשה לי לקבל העובדה שחברות אשראי אינן חייבת לנמק החלטתן בנוגע סירוב העמדת אשראי הרי סה"כ התבקשה תשובה ברורה ותו לאו. ולאור עובדה זו עליי להאשים רק את המחוקק .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר