לפני כחודש קניתי משהו ונתתי לסחור שני צ'קים דחויים ,עם הגבלה של למוטב בלבד,רשמתי את הסכום והסוחר ביקש שאני לא ארשום לפקודת מי הצ'ק
ביום התאריך הצ'ק ניפדה והכל היה בסדר באתי לשאול משהו בבנק אז הפקידה אמרה לי מזה צ'איינג' אמרתי לה שקניתי משהו ונתתי צ'ק ולא רשמתי לפקודת מי אז היא התחילה להגיד לי שזה לא בסדר אז אמרתי לה שהצ'ק יירד ולא חזר כי היה כסף בחשבון סכום הצ'ק היה 4500 היא התחילה להגיד לי שזה מסוכן שוק אפור הלבנת הון האם אני צריכה לפחד שהיא תגביל אותי בחשבון?
ניתן להגביל חשבון רק אם שיק חוזר מחוסר כיסוי. יחד עם זאת, אני מציע לך לא לפזר המחאות ללא שם נפרע אלא תמיד לרשום את שמו של מקבל ההמחאה. סוחרים מבקשים שלא לרשום את שם הנפרע ע"מ שיוכלו להעביר את השיקים לצד ג', ואז את יכולה להיות במצב שהשיק שלך מגיע לגורם שאינך מעוניינת שיגיע אליו, וכן כי את לא תקבלי את הסחורה שהזמנת מהסוחר או שהיא תהיה פגומה ובמקרה זה לא תוכלי לבטל את השיק כי הוא הועבר לצד ג' ולא תהיה לך כל עילת הגנה כנגד צד ג' שלא לפרוע את ההמחאה.
בברכת שבת שלום.
ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
אם הבנק רואה שפרטו את הצ'ק בצאיינג' יכול להוריד מסגרת בגלל זה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר