במהלך כמה שנים הבנק (בנק יחיד) נתן לי הלוואותשאוחדו לאחת, ושערכה כרגע עומד על 100,000 שח, ובתוספת משיכת היתר, וכרטיס האשראי גובהו של האשראי שלי מגיע ל 125,000 ש"ח. (חשוב לציין הבנק נתן לי את כל ההלוואות והאשראי בלי שום ביטחונות או ערבים, וזאת למרות שומות המס שלי כשכיר וכעצמאי בשנים בהן ניתנו ההלוואות ועד היום לא עלו רווח של כ-45,000 ש"ח בשנה (כעצמאי), וגובה התשלום החודשי שלי לבנק 2500 ש"ח. כרגע אני מבקש מהבנק לעצור את התשלומים לתקופה של חצי--שנה שנה כדי לייצב את העסק. הבנק מסרב. יחד עם זאת מחצית משווי ההלואות ניתנו לי ע"י הבנק בטעות כייון שהחשבון שלי לא היה רשום אצלם נכון והטפלניות שלהם הציעו לי הלוואות של 50,000 שהסכמתי לקחת. בדיעבד מנהלת החשבון שלי חטפה חום כשהיא ראתה שלקחתי את ההלואות הללו. בנוסף מישו סיפר לי שכשהבנק נותן הלוואות שלא ע"פ קריטוריונים מסויימים הוא לא יכול לתבוע באופן מלא את החייב.
מה אני יכול לעשות כדי לדחות את התשלום למשך שנה? אולי לקבל מהם הלוואה לשנה לכיסוי ההלוואה?
אגב, כל נכסי מיסתכמים ב--15 אלף שח. (כול נכסי=כל נכסי !)
הי אבי - לבנקים יש ועדת חריגים שדנה בבקשות להקלות בגבייה/הנחות בגובה החוב. תגיש בקשה מסודרת בצירוף אסמכתאות באשר לרכושך וכן הצעה לפרעון החוב לרבות תשלום נדחה לתקופת מה. לפי מצב רכושך, אף אם הבנק יתבע אותך הרי שהגבייה לא תהיה קלה בלשון המעטה. ככל שתשובת הבנק לא תספק אותך, ניתן יהא לשקול אופציות נוספות לרבות הגשת בקשת פשט"ר.
בברכה, ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
1. האם את הבקשה לוועדת החריגים יש להגיש לפני שהתשלומים לבנק נכנסים לפיגור (האשראי יורד ב- 10 לכל חודש, וההלוואה ב-12)
2.האם ההלוואות ניתנו לי הם ע"פ קריטריונים חוקיים, ודרישת הבנק ממני מחזיקה כמו דרישה מכל לווה אחר (להזכירך ניתנו לי אשראי ע"ס 125,000 עם שומות רווח שנתיות של 45,000).
תודה
רצוי להגיש את הבקשה כמה שיותר מוקדם כדי למנוע הצטרבות ריביות חריגות.
בברכה, ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר