שלום רב,
היום קיבלתי פסק דין על תביעתי נגד בנק לאומי בגין הפרת אימון, שינוי תנאי הערבות ללא חתימתי והסכמתי המלאה- נפסק נגדי ואני מחוייב בהוצאות.
השופטת החליטה שאני אדם לא אמין ולא התייחסה כלל לעובדות והמסמכים אשר הצגתי והעדיפה את גירסת הבנק למרות אי עמידה בנהלים ובהצגת שקרים.
אני מעוניין לערער על הפסיקה אך עו"ד שלי טוען ש הסיכוי נמוך כי השופטים לא ממהרים לערער על עמיתהם וגם העלות גבוהה.
הייתי מעוניין לקבל חוות דעת ראשונית אם בכלל כדאי לי במקרה שלי להגיש עירעור למרות שברור לי כי אני צודק ב-100% והבנק התרשל וגרם לי נזק.
המשפט נערך בנצרת ועל פסק הדין רשום ת"א 15530-09-09 בפני השופטת עירית הוד.
שלום יצחק
מדבריך הנני מבין כי הרכעת ביהמ"ש ניתנה בין ביתר בענייני מיהמנות, קרי, השופטת האמינה לגרסה אחת תוך כדי דחיית הגרסה האחרת. ערכאות גבוהות יותר אינן ממהרות לקבל ערעורים על מהימנות בלשון המעטה, ובד"כ אינם מתערבים בממצאים עבודתיים שנקבעו ע"י בית המשפט קמא.
בברכה, ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
לילה טוב,
לא ציפיתי לתשובה בשעה כל כך מאוחרת-- תודה על השירות המיוחד הזה.
אני מרשה לעצמי לשאול עוד שאלה אם אפשר כי תשובתך שנובעת מאי ידיעת הפרטים משאירה אותי כביכול עם החלטה אחת בלבד- להרים ידיים!
מאחר והנושא קצת יותר מורכב ואין אני מעוניין לוותר על כספי לטובת הבנק אבקש כאמור לשאול שאלה עקרונית לפני החלטה על המשך התהליך: האם חתימה על מסמכים ברציפות של שנה אחר שנה ואי עמידה של הבנק בנהלים שלו עצמו חלשים מול אמירה בע"פ של פקידה אשר לא מגובת בשום ראיה?
מודה מראש,
תודה.
יצחק שלום
בהמשך לדברים שכתב לך עו"ד ברק, אדגיש, שלמעט מקרים חריגים ביותר, ערכאות ערעור אינה מתערבת בממצאי מיהמנות ובעיקר לא בעדות בע"פ של העדים, שאותם רק ערכאת הערעור שמע.
לעומת זאת, לגבי טעות משפטית, ערכאות הערעור נוטה יותר להתערב.
על מנת להעריך את סיכויי הערעור שלך, אני חוזר על הצעתו של עו"ד ברק שתפנה עם החומר הרלבנטי להתייעצות עם עו"ד שעוסק בדיני בנקאות על מנת שיבחן את סיכויי הערעור.
אתה כותב שאתה לא רוצה "להרים ידיים". שלב ראשון בהחלטה אם "להשיב קרב" הוא התייעצות עם עו"ד.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד, מוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE.
ב"ט יצחק
לשם מתן תשובה פרטנית לעניינך חובה לעיין בחומר הראיות שהיה בפני בית המשפט עת הכריע בסוגייה. אני מציע לך להתייעץ עם עו"ד מומחה בנקאות שיעיין עיון היטב בחומר ויתן לך חוות דעת באשר לסיכויי הערעור. בהצלחה.
בברכה, ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר