אבקש את עזרתכם בסוגיה הבאה:
יום לאחר חתונתי, פתחתי עם אשתי דאז חשבון בנק משותף. לאחר 10 חודשים, חיי הנישואין שלנו הגיעו אל קיצן והתחלנו תהליך גירושין. החל מאותו רגע, חשבון הבנק המשותף הוקפא ולא ניתן היה להשתמש בו ללא 2 חתימות של בעלי החשבון
כיום אנו גרושים ואין בינינו שום קשר או חבות כשלהיא.
למרות שבחשבון הבנק המשותף נותר סכום של כמה מאות ש"ח ביתרה חיובית, גרשותי מסרבת (בכוונה תחילה) לגשת אל הבנק, לסגור את החשבון ולחלק את הסכום שווה בשווה.
אין לי שום רצון או כוונה להיות רשום בחשבון הנ"ל אולם, במצב הנוכחי, למרות שאני רשום כאחד הבעלים של החשבון, בפועל, ידי כבולות, אין באפשרותי לצאת ממנו חד צדדית ובטח שאין באפשרותי לבצע פעילויות ולנהל אותו באופן אחראי ומסודר כפי שאני מתחייב לעשות כן.
החשש שלי הוא שדמי הניהול החודשיים שהבנק גובה יהפכו את יתרת החשבון לשלילית ואז אני אצטרך לתת דין וחשבון (עם גרשותי שאני לא מעוניין בשום קשר אליה) לבנק.
בשל כך דרשתי מהבנק להעביר את חשבון הבנק המשותף לסטאטוס "חשבון תמורה" (חשבון שלא מחוייב בדמי ניהול שוטפים)
הבנק השיב לי פניה לקונית בו נאמר שהוא לא מצליח ליצור קשר עם גרשותי ו – "נכון להיום החשבון רדום" אולם הוא אינו מוכן להתחייב בפניי כי בעתיד הבנק לא ישנה את סטאטוס החשבון ויגבה דמי ניהול.
מה ביכלותי לעשות מול הבנק כדי לצאת מהחשבון באופן חד צדדי או כדי לקבל אסמכתא המאשרת לי כי לא יגבו שום דמי ניהול מהחשבון שהרי לא יעשה בו שום שימוש ללא חתימתי.
אבקש את עצתכם בהתנהלות מול הבנק משום אין אפשרות לפשרה עם גרושתי בנדון ואינני מעוניין לפגוש אותה שוב בבתי משפט.
מה עליי לעשות כדי להבטיח שאני לא יהיה חייב לבנק בעתיד כספים כלשהם בגין שימוש בחשבון הנ"ל.
תודה
ככל שאין כל שיתוף פעולה, וככל שהבנק לא מצליח ליצור קשר עם גרושתך, נראה שאין מנוס מלפנות לביהמ"ש.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור, לבחינת העניין באופן מעמיק ומקיף מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
אם החשבון מחויב באמצעות שתי חתימות, תוציא לבנק מכתב רשום בו אתה מודיע לו שלא תהיה אחראי לחיוב כלשהו לרבות עמלות הבנק ושאתה מבקש מהבנק לסגור את החשבון לאלתר. שמור את הפתק של הדאר הרשום, תבצע מעקב משלוחים באתר של רשות הדאר שאכן המכתב הגיע, ושמור עותק של המכתב, הפתק של הדאר הרשום ואישור קבלת המכתב אצלך.
.בברכה, ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר