שלום רב,
לפני כשנה היה לי חוב בבנק דיסקונט אך הבנק לא נתן לי שהות לשלמו ו 24 שעות לאחר הודעת התשלום הראשונה ("התראה ראשונה") אשר הייתה אמורה לתת לי 7 ימים לתשלום החוב הוא שלח לי מכתב נוסף והפעם מעורך הדין על כלל ההתחיבויות שלי בסך 60,000 ש"ח. כמו כן במהלך 60 הימים שהיו אמורים להנתן לי בהודעה הראשונה הוא סרב לדבר איתי ושלח אותי לעורך הדין שהוא בתורו החזיר אותי לבנק - בעקבות חוסר יכולתי לשלם את החוב הראשון נרשמה לי הערת BDI למרות ששילמתי את החוב במלואו לאחר חודשיים שאלתי היא האם יש לי טענת חוסר תום לב או הצבת קשיים לתשלום חוב בבואי לבקש מבית המשפט שימחק לי את ההערה ? מאור יותר התברר לי כל לכל שאר הלקוחותנוהג הבנק כנוהל לשלוח 4 התראות בטרם העברה לעו"ד.
כמו כן רק לאחר שחתמתי עם העו"ד של הבנק על סילוק תביעות נודע לי שנגרם לי עוול והפלייה שכן בד"כ הבנק שולח ארבע התראות בטרם העברה לטיפול משפטי האם טענה זו יכולה לעלות כהסתרת מידע בניהול חוזה ולבטל את הסכמתי לסילוק תביעות מצידי?
גיורא שלום
לעניין מחיקת הרישום השלילי ב BDI, חשוב להראות נסיבוןת מתיאמות שיצדיקו זאת. ניתן לטפל בכך באופן עצמאי, אך אם הניין חשוב לך, מומלץ שתפנה ליעוץ אישי אצל עו,ד שמתמחה בדיני בנקאות.
לעניין הסכם אי תביעות, הנטיה של בתי המשפט היא לכבדו. יחד עם זאת, אם ביכולתך להראות תרמית, הטעיה, או ויתור שלך על זכות קוגנטית (כזו שלא ניתן לבטל אותה בהסכמה), ניתן לנסות להתגבר עליו.
אם טענתך היחידה היא בעניין מספר ההתראות שהבנק שלח, אני חושש שהסיכוי של תבועה כזו הם קלושים. כל זאת, לפני בדיקה פרטנית של העבודות שיכולה לשנות את המסקנת.
בהצלחה
עו"ד אסף מירוז, מוסמך (M.A) בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
הסעיף בהסכם וויתור התביעות דיבר רק על החוב הספיציפי - אם ובמידה והבנק הפר את הסכם ההתקשרות מול החשב הכללי בעניין רמת השירות לעובדי המדינה לקוחות דיסקונט תהיה לי טענת תביעה? מה לגבי ההפרות שנעשו לאחר חתימת הסכם וויתור התביעות האם ההסכם חל גם עליהם?
קודם כל תודה על התשובה המקצועית - טענתי היא שטרם החתימה על ההסכם היטעו וממש שיקרו אותי. הרי ברור שהעברת לקוח לטיפול משפטי תוך 24 שעות הינה צעד לא מקובל והרסני כלפי הלקוח - כששאלתי את עורכת הדין האם זה בסדר שקיבלתי רק מכתב התראה אחד ובעקבותיו הועברתי לטיפול משפטי עם פרעון כל האובליגו שלי היא אמרה שכך נוהגים - בדיעבד התברר לי כי הבנק שולח 4 התראות וקודם כל מאפשר ללקוח לפחות את שבעת הימים הראשונים לשלם את החוב האם אין מדובר בהסתרת מידע בטרם כריתת חוזה ובהטעייה? הרי אם היו ניתנים לי שבעת הימים אשר היו אמורים להנתן לי הייתי מצליח לשלם את החוב וכך להמנע מרישום BDI.
אודה לתשובתך המקצועית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר