אני סטודנטית שנה שלישית ואחרונה, ועובדת במשרה מלאה.
בשנה הראשונה של הלימודים, מבקשת האוניברסיטה לחתום על הרשאה בנקאית, בלי קשר
לאם שילמת שכר לימוד או לא, הם דורשים זאת גם אם שילמת את שכר הלימוד בכרטיס אשראי
או במזומן. כדי שיוכלו להחזיר כסף במידה ויווצר מצב כזה במהלך השנה.
בקיצור, את ההרשאה הבנקאית שלי מסרתי לאוניברסיטה לפני שלוש שנים, ועוד לא סידרתי את
התשלום של שנת הלימודים הנוכחית שלי, בגדול בגלל שחיכיתי כל הזמן לפנקס התשלומים שלא נשלח אלי.
בחשבון בנק שלי יש לי קוו אשראי עד X שקלים, בחודש שעבר כבר הייתי במינוס X שקלים, ז"א לא יכולתי להוציא
כסף מהכספומט וכו', כרטיס אשראי שלי היה פתוח כרגיל (עם מסגרת 2X שקלים).
באמצע חודש שעבר היה לי חיוב מהאוניברסיטה, ולמרות שאין לי כסף בחשבון, ולמרות שאני נמצאת במקסימום
מינוס שאני יכולה, בכל זאת הבנק כיבד את ההרשאה ושולמו לאוניברסיטה איזה 7000ש"ח. וכמובן עכשיו החשבון
שלי במינוס הרבה מעבר למסגרת. דיברתי עם הפקידה בבנק לפני שבוע בערך ושאלתי למה נעשה כזה דבר,
כי לא תיכננתי לשלם סכום כזה בחודש אחד, היא אמרה לי שלא ברור לה מי עשה את הטעות הזו (שקראה לה טובה שעשו לי),
כמובן ניכו מהחשבון שלי עמלת התראה על חריגה, וזקפת ריבית חובה, היא אמרה לי
שבטח לא יגדילו לי את קוו האשראי ושאני אצטרך לקחת הלוואה. את כרטיס האשראי שלי גיליתי אתמול שנחסם.
שאלתי היא האם מה שעשו בבנק זה חוקי? ואם כן, אז למה יש מסגרת לחשבון?
מעניין אותי לדעת אם למישהו שנמצא במקסימום מסגרת החשבון שלו, עם הרבה הוראות קבע,
הם גם עושים לו "טובה" ומשלמים את כל הוראות הקבע?
לחברה שלי שהיא גם סטודנטית לא היה חודש שעבר כסף בחשבון, ופשוט החזירו לה מהבנק את
חיוב האוניברסיטה וגבו ממנה עמלה על החזרת חיוב.
פעם ראשונה שאני עומדת בסיטואציה כזו, ובינינו לא מוכנה לקחת הלוואה לא מתוכננת, בגלל טעות של מישהו או
בגלל שהם דחפו אותי לקחת אותה.
מה אומר אסף על זה?
תודה.
הי בלה
אני הייתי כותב לבנק ודורש להשיב את המצב לקדמותו. נקיטת פעולות בהמשך תהיה בהתאם לתגובת הבנק והסבריו.
בברכה, ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר