אני כמעט 3 שנים חבר עולה מקובה שעמו עבדתי בעבר בקש שאהיה ערב להלוואה של 60000 היות ואשתו הייתה בהריון וכבר הייתה לו ילדה קטנה והוא אמר לי שאין לו כסף לשכר דירה ולמזון לילדה.
מתוך רחמים ובלב כבד חתמתי על הערבות בבנק וזאת לאחר שהתחייב לי שישלם את כל החוב במלואו. מאז ניתק עמו הקשר ולאחרונה פנו אליי מהבנק ואמרו לי שהוא הפסיק לשלם ושנותר חוב של 40400 שעליי לשלם במיידי. מתוך ברור שערכתי עם בעל הדירה שבה התגורר הוא ברח עם אשתו והילדות לקובה באישון לילה. מה עליי לעשות? האם יש דרך לסדר את העניין, כי סכומים כאלה מאוד קשה לי לשלם היות ולי יש חובות רבים.
על הנושה להראות לראש הוצל"פ כי ננקטו הליכי הוצל"פ כנגד החייב העיקרי בטרם ניתן לנקוט בהליכי גביה כנגד ערב, מה שלא נראה לי שיהיה קשה להוכיח בנסיבות שבהן החייב העיקרי ברח לחו"ל.
אני מציע לך לקבוע ישיבה עם עו"ד המתמחה בענייני בנקאות כדי שיוכל לסייע לך, כי אתה בהחלט נמצא בסיכון של נקיטת הליכי הוצל"פ כנגדך לפי הנסיבות שאתה מתאר.
בברכה, ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר