שלום
אבי היום בן 73 ומאובחן כחולה אלצהיימר בשנה האחרונה.
חשבונו של אבי מנוהל בבנק הפועלים בסניף ק"ש. בדיעבד מסתבר שאבי לקח הלוואה ב-3/4/08 בסכום של 35000 ש"ח כדי למחזר הלוואה שהייתה ואוברדראפט, כאשר הבטחון הוא פקדון בסך 5000 ש"ח. באותה התקופה הוא עבד -קיבל משכורת מועטה בנוסף לקצבת גמלה ופנסיה. בחודש 5/08 הוא קיבל אירוע מוחי והפסיק לעבוד. ב-10/08 הוא הפסיק לקבל משכורת ממקום העבודה המדובר. ב-12/08 הוא משך את הפקדון הנ"ל (כנראה כדי להתקיים). ב-3/6/09 הוא קיבל מהבנק הלוואה בסך 45000 ללא בטחונות (למיטב ידיעתי) כמובן כדי למחזר את ההלוואה הקודמת ןלכסות את המינוס. עם הזמן הסתבך ואז הוא שתף אותי ואני נכנסתי לעיניינים ונאלצנו לחתום על הלוואה נוספת בסך 44000 ש"ח ב-06/10 למיחזור כאשר אני ערב לה. בפעם האחרונה לא היתה ברירה ולא היו פתרונות אחרים. כאמור היום אבי חולה ואולי היה גם בתקופה קודמת ואולי על כן נהל את חשבונו בצורה גרועה כל כך. אנו מנסים להפציר בבנק למחוק את חובו או לפחות חלקו משום שההחזרים גבוהים ומקשים על קיומם שלו של אמי הפנסיונרית. חשוב לציין שעלות ביקורי הרופאים המומחים וכן הכדורים למחלתו כבדים מנשוא.
שאלתי היא האם הבנק נהג באופן חוקי/מוסרי/רציונלי כאשר מיחזר את הלוואותיו כל שנה ועוד ללא בטחונות או עם בטחונות מינוריים?
האם במצבו אפשר אולי להתחשב בו ולהכריז על חובו כאבוד כמקובל עם גופים שונים עם חובות גדולים יותר? האם עו"ד יוכל לקבוע שפרעון ההלוואה על ידי אבי מוטל בספק?
תודה
שלום שמוליק
מדבריך, אני בין שאתה חתמת ערבות להללואה. יש לבדוק את נסיבות חתימת הערבות. על פניו, אתה גם אחראי להחזר החוב.
ככלל, אין מניעה לתת הלוואה ללא בטחונות או בטחונות מינוריים, הדבר כמו גם הסדר חוב, מחיקת חוב נתונים לדק"ג הבנק.
אני מציע שתבחן בעזרת עו"ד שמתמחה בדיני בנקאות את הנסיבות שהובילו לחתיחמת הערבות שלך.
רפואה שלמה לאביך.
אסף מירוז, עו"ד ומוסמך בכלכלה ומינהל עסקים.
מנהל פורום דיני בנקאות, אתר LAWGUIDE
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר