שלום,
פניתי בתביעה לבית משפט לתביעות קטנות .
התביעה הייתה ב-2 עניינים:
1. העלמת כספים מקופת גמל.
2. אי עמידה בהוראות הדין לעניין פקודות משיכה.
בעניין 1, הנתבעים התעלמו משך כ-3 שנים מלהשיב עניינית לכספים שנעלמו
וזאת גם בכתב ההגנה וגם בדיון שהתקיים.
בעניין 2, אחרי שהודו שהיה עיכוב הטילו את האשמות על הבנק , עובדים רק לא על עצמם כאשר הוכחתי שמבחינתי לא היה כל מניע חוקי למה שנעשה וכי מדובר בכספים שהיו נזילים וחופשיים למשיכה.
בתום הדיון המשפטי הציע השופט פשרה לפס"ד ע"פ 79א' והוסיף כי קיימים 2 פסקי דין אחד עם אפשרות ערעור ועל זה עם 79א' אין אפשרות ערעור כאשר
ב-2 פסקי הדין אינו מנמק ובחרתי בפסק הדין המותיר ערעור.
הפרוטוקול שהתקבל נמצא כי חסרו בו משפטים מתוך דברי 2 הצדדים, שינויים
כמו 40 יום במקום 4 ימים, ושתמציתן של הדברים במקומות מסוימים הביאה למשמעות אחרת מזו לה התכוונתי בגלל מילה או שניים שחסרו.
בבירור שערכתי נאמר לי כי ערעור על פסק דין בתביעות קטנות כמעט ולא ניתן לגיש אלא בעניין משפטי ולא עובדתי. האם העניין עם העלמת כספים הוא משפטי
או עובדתי? דהיינו, אם אמצא שפסק הדין היה מקפח ולא שפט נאמנה עניין במעילה ע"י גוף ציבורי !
- האם עליי להמתין עם תיקון פרוטוקול עד לקבלת פסק הדין קודם כדי לא לקומם את השופט או להשפיע לרעה על פסק הדין?
האם בעצם זה שסירבתי לפס"ד ע"פ סעיף 79 א' כבר יצרתי אנטיגוניזם אצל השופט?!
עוד אני מבקשת לשאול האם בפניית השופט לבחירת פס"ד היה מסר כל שהוא
או רצה להגיד משהו אחר מזה שבאפשרות ערעור?!
בברכה - יעלה
יעלה שלום
עם כל הרצון הטוב, הפורום משמש לצורך מתן מענה לשאלות נוקדתיות ולא ליעוץ בעניין ניהול היכים משפטיים.
נוכח מורכבות הנושא, אני מציע שתפני לייעוץ אישי אצל עו"ד ותציגי בפניו את כל הפרטים ומהסמכים הלבנטיים.
בהצלחה
אסף מירוז, עו"ד ומוסמך בכלכלה ומינהל עסקים
מנהל פורום תביעות בנקים, אתר LAWGUIDE
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
בוקר טוב יעלה. כעקרון, ערעור מוגש בנקודות משפטיות ולא בענייני מהימנות, בית משפט שלערעור אינו מהרהר, בדר"כ, אחר קביעות עובדתיות של בית המשפט קמא, כי הרי לא הוא שמע את הראיות ולא הוא התרשם מעדויות העדים.
על פניו נראה לי כי העלמת כספים היא ענין עובדתי ולא משפטי.
שופט מקצועי אינו אמור לפתח התנגדות לצד אשר בוחר באופן דיוני מסוים אצלו.
מקוה שסייעתי.
בברכה, ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטריון, ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
- דוגמה לנקודה משפטית בבקשה!
- מה בית משפט של ערעור ?
- לגבי ראיות ועדויות. הראיות בתיק התביעה וההגנה , לא היו עדים ויש פרוטוקול
מהדיון בין הצדדים.
-באשר להעלמת כספים שהיא עניין עובדתי ,אם יקרה ופסק הדין לא יהיה בהתאם האם הערעור לא יהיה בעניין זה יותר משפטי מעובדתי?!
- לא הבנתי את כוונתך במשפטך האחרון ואני מצטטת: "לצד אשר בוחר באופן דיוני מסוים אצלו" .
בברכה יעלה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר