יש לי חוב בבנק מס שנים והגעתי איתם לפשרה, אני חתמתי על ההסכם במייל והם שלחו לי הסכם שחתום רק בדף האחרון (להסכם 5 דפים) ומסרבים לחתום על כל הדפים, הם טוענים שלא קיים דבר כזה וזה מספיק בדף האחרון, כאשר חייבו אותי בתחילה לחתום על כל הדפים.
בנוסף כתוב בהסכם שזה מופנה לראש ההוצל"פ שיתן תוקף של החלטה / פסק דין
להסכם זה, והם טוענים שלא צריך את זה.
אני צריכה להעביר להם את הכסף בעוד מס ימים, האם זה בסדר שאין חתימה בסוף כל עמוד, והאם חייבים לחכות להחלטה של רשם?
הי לילי
לא יהיה זה רציני לתת לך עצה באשר להסכם שאיני רואה. אם יש תיק בהוצל"פ, וההסכם חתום כדין, אזי הוא תקף בין הצדדים אף בטרם אושר ע"י ראש הוצל"פ, אך נהוג לבקש את אישורו של ראש הוצל"פ כי בדרך כלל יש בהסכם גם סעיפים שמתייחסים להוצל"פ (למשל - סגירת התיק בתום ביצוע התשלומים ואי נקיטת הליכי הוצל"פ כל עוד ההסכם מקויים). באשר לחתימה על כל עמוד, הדבר רצוי אך אינו מחויב מבחינת החוק. אם יש לך אישור באימייל שההסכם מקובל על הבנק וחתימת הבנק בעמוד האחרון, זה עשוי להספיק - שוב - כל מקרה לגופו ותמיד רצוי להביא את הנייר לפרקליט המתמחה בבנקאות ע"מ שיתן לך עצה מוסמכת על סמך הנייר.
בברכת שבוע טוב, ברק ג'ורדן, עו"ד, נוטירון ומגשר מוסמך מטעם משרד המשפטים
מנהל פורום בנקאות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד דורון ניכטברגר 053-9428969
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר